Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

GHEDE

vartalokuva

Ikä 8 kuukautta
Sukupuoli Naaras
Sisarukset Xaviour ♂ †
Vanhemmat (nimetön) ♂ †, Life ♀ †, Hunter ♂ (kasvatti-isä)
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole

Soundtrack Really Slow Motion - Life After Life

 

Ulkonäkö

Ghede saattaa suuremmassakin joukossa olla helposti se, joka painuu monien mieliin, mikä johtuu pääasiassa hänen turkkinsa hieman erikoisemmasta kuvioinnista ja värityksestä. Gheden turkin värit ovat pääosin ruskean sävyjä sekä kermanvaaleaa. Tämän naaraskissan puolipitkä turkki on väriltään pääosin pehmeän vaaleanruskeaa. Naaraan hännän alla on vaaleaa karvaa, jonka sävyä voisi verrata kermaan. Turkki on laadultaan melko pehmeää ja pörröistä, eikä mene helposti takkuun. Se kerää kuitenkin herkästi likaa ja kuivuu hitaasti kastuessaan. Aluskarvoissa on samaa vaaleaa sävyä kuin hännän alla. Gheden kuono on väriltään tumman suklaanruskea, joka sulautuu pehmeästi muun turkin väreihin, mutta hänen leukansa on vaalea. Leuan väritys jatkuu naaraan kaulaa pitkin vatsan alle saakka saaden kuitenkin erikoisesti tummaa ruskean sävyä olevat ohuehkot reunukset. Naaraan silmiä reunustavat vaaleat juovat, jotka mukailevat tasaisesti silmien muotoa. Vaaleita reunuksia puolestaan mukailevat ohuemmat tummat reunukset hieman samaan tapaan kuin kaulan ja vatsanalusen värityksessä. Naaraan silmien yläpuolella on tummanruskeita raitoja. Raitoja on myös hänen silmäkulmissaan ja poskissaan, mutta siellä ne ovat sen sijaan vaaleita tummilla reunuksilla. Naaraan korvatkin ovat tummat ja omaavat vaaleat reunukset, mutta karva niiden sisällä on vielä muita kehon vaaleita kohtia valkoisempaa. Hänen turkissaan on tummia ja vaaleita raitoja, jotka mukailevat toistensa muotoja. Raidat ulottuvat vatsan alle saakka ja niitä näkee lyhyinä pätkinä myös hännän päällä. Gheden jokaisessa käpälässä varpaat ovat eri väriset värittyen nekin tummalla ja vaalealla.

Ghede on ruumiinrakenteeltaan luonnostaan hieman tavallista pyöreämpi ja pienikokoisempi, mikä on selvästi perintöä hänen emoltaan. Hänen poskensa ovat täyteläiset ja otsa korkeahko. Hänen tuuhea turkkinsa voimistaa vaikutelmaa pyöreydestä. Naaraan käpälät ovat normaalin mittaiset samoin kuin häntä. Hänen tassunsa ovat leveähköt ja voimakkaat ja sopivat hyvin niin juoksemiseen kuin kiipeilyynkin. Naaraan korvat ovat melko suuret ja päistä pyöreät. Viikset ovat pitkät ja väriltään vaaleat kerman sävyiset. Gheden nenä ja polkuanturat ovat hyvin vaaleat vaaleanpunaiset. Naaraan silmät ovat mantelin muotoiset ja väriltään monien erilaisten sinisen sävyjen kirjavat. Gheden kynnet ovat terävät ja väriltään vaaleat. Hampaatkin ovat terävät ja huomattavasti tavallista pidemmät. Naaraan kehossa ei ole arpia.

 

Luonne

Ghede on yleensä rauhallinen ja ystävällinen muita kohtaan. Huonoina päivinä naaras saattaa kuitenkin tiuskia muille. Hänen kielensä osaa olla terävä kuin ruusun piikit. Ghede pyrkii toimimaan muiden hyväksi ja menee joskus niin pitkälle, ettei huomioi omaa parastaan ollenkaan. Toisinaan muiden pitääkin muistuttaa häntä hänen omasta hyvinvoinnistaan. Ghedessä on se paha puoli, että hän leikkii toisinaan huomaamattaan ja toisinaan jopa täysin tietoisesti omalla hengellään. Naaras tekee niin kuitenkin vain rakastamiensa kissojen vuoksi, eikä suinkaan huvikseen.

Rauhallisesta luonteestaan huolimatta hän osaa nauttia jännityksestä etenkin muiden seurassa ja hakeutuu sen vuoksi niiden seuraan, jotka tarjoavat iloa ja elämänmakua. Ghede on kissa, joka tarvitsee muiden seuraa ja vaihtelua ympäristöönsä. Hän tylsistyy helposti ja saattaa siksi alkaa valittaa. Naaras on hyvä kuuntelija, mutta osaa myös useimmiten ilmaista ajatuksensa taitavasti sanojen avulla. Hän myös ilmaisee tunteensa, etenkin voimakkaimmat sellaiset, usein häpeilemättä. Naaras on utelias ja rakastaa tarinoita sekä sitä viattomuutta, jota monissa pennuissa ja nuorissa kissoissa on. Hän on kiinnostunut muiden kissojen ajatuksista ja motiiveista ja niiden yhteydestä käytökseen ja toimintaan. Ghede ei usko hyvän ja pahan väliseen taisteluun tosielämässä. Todellisuudessa jokaisen osapuolen tavoitteet ovat jostakin näkökulmasta katsottuna oikeamielisiä, vaikka ne yritettäisiinkin saavuttaa väärin ja julmin keinoin.

Ghede on erittäin kiinnostunut hengistä ja kaikesta siitä, mikä ei ole lähtöisin elävien maailmasta. Henkien kyvyt kiehtovat häntä ja hän haluaa oppia mahdollisimman paljon tuonpuoleisesta. Sen vuoksi hän saattaa ajautua tekemään omituisiakin asioita ja kokeilla äärimmäisiä keinoja. Naaras tahtoo kovasti tavata emonsa joskus, mikä on myös yksi syy sille, että hän tahtoo yhteyden henkiin. Ghede noudattaa yleensä sääntöjä ja tuntee ansaitsevansa toruja tai rangaistuksen, mikäli rikkoo niitä, olipa hänen syynsä mikä tahansa. Hän on myös lupauksilleen ja sopimuksilleen ehdottoman uskollinen.

 

Menneisyys

Gheden menneisyys on ollut kaukana rauhallisesta jo nuoresta iästä lähtien. Hän on tottunut vaihtamaan asuinpaikkaa ja asumaan sekä maan alla että taivasalla. Siitä huolimatta hänellä oli koti ja perhe tiettyyn pisteeseen saakka ja hän on oppinut arvostamaan sen vuoksi sitä, mitä hänellä on ja tietää miltä koti tuntuu. Se ei juurikaan ole hänelle paikka, se on tunne.

Ghede syntyi metsässä vailla eläviä sisaruksia. Hän ei koskaan saanut tuntea veljeään, joka kuoli syntyessään. Hänen vanhempansa antoivat kuolleelle pennulleen siitä huolimatta nimen haluamatta laskea tuota lepoon ilman nimeä. Niinpä Ghede kasvoi nuorena pentuna yksin ja vailla nimeä, jota hänen vanhempansa eivät hänelle ehtineet miettiä, kun kaikille klaanien järvellä asuneille kissoille tuli muuta ajateltavaa. Gheden vanhemmat ja täten myös naaras itse kuuluivat joukkoon nimeltä Veljeskunta, jonka olivat perustaneet viisi nuorta kissaa suojelemaan viittä villikissojen klaania ennustetulta uhalta. Tuo uhka saapui piakkoin Gheden syntymän jälkeen ajamaan kissat reviireiltään. Naaras oli vain kahden kuun ikäinen, kun taivaalta satoi tulta järven kissojen niskaan. Viherlehden ajan kuivattama metsä syttyi helposti tuleen ja aiheutti kaaosta, kun kissat pyrkivät pakoon kuumuuden tieltä. Kaikki eivät onnistuneet. Ghede ei muista tuhosta juuri muuta kuin tulen ja pakokauhun. Hänet kantoi tulen halki turvaan vanha naaraskissa Soul Who Sees Everything From the Past and Future. Ghede ei muista edes emonsa Lifen aiemmin kuolleen tuleen, mutta siitä huolimatta häntä surettaa yhä kuulla siitä muilta kissoilta. Soul vei nuoren Gheden Auringonlaskupaikalle, minne myöhemin kokoontui myös loput Veljeskunnan jäljelle jääneistä jäsenistä.

Klaanien reviirit olivat palaneet niin pahasti, etteivät kissat olisi selvinneet tulevasta lehtikadon ajasta tuhoutuneilla maillaan. Niinpä nuo päättivät lähteä ja yrittää löytää uuden kodin. Klaanit eivät luvanneet palaavansa takaisin, mutta nuo eivät sitä kieltäneetkään. Veljeskunta ei ollut onnistunut tehtävässään odotetulla tavalla, mutta heillä oli vielä tehtävää. He päättivät jäädä vartioimaan järveä ja sinne jälkeen jätettyä Taivasklaania, joka oli nyt yksin jälleen kerran, kuten ennen järvelle saapumistaan. Niin joukko muutti maan alta hiljattain löytyneeseen tunneliverkostoon, jonka keskipisteestä he löysivät suuren luolan ja maanalaisen joen. Samalla Veljeskunta hylkäsi aiemmin reviirinään pitämänsä Auringonlaskupaikan ja siirtyi käyttämään ainoastaan tunneleita ja Tuuliklaanin reviirin takana sijainutta metsää.

Tuhon aikaan Ghede tutustui Kaikusielun ja Hopen esikoiseen Thurioniin ja heistä tuli ystävät nopeasti niin kuin pennuista voi tulla. Ghede sai nimensä Thurionilta ja lisänimensä Fading Echo of an Endless Life hieman myöhemmin isältään Hunterilta eräänlaisena muistona edesmenneestä Lifesta, joka oli ollut Hunterin ensimmäinen koskaan rakastama kissa. Useampi nimi hämmensi aluksi nuorta Ghedeä, mutta hän oppi ajan kanssa käyttämään niitä.

Veljeskunnan elämä maan alla vaati totuttelua. He eivät löytäneet tunneleista riistaa, joten heidän oli metsästettävä maan päällä. Tunnelit olivat heille kuitenkin helppoja puolustaa ja pitivät heidät suojassa niin säältä kuin vihollisen katseiltakin, mistä pian oli heille suurta hyötyä. Eräänä päivänä saapui maan päältä Veljeskuntaan kuulunut nuori Aronax mukanaan viesti, joka muutti joukkoa pysyvästi. Nuori kolli oli isänsä kanssa metsässä ollessaan sattunut näkemään suuren joukon kulkukissoja, jotka suuntasivat kohti Taivasklaanin reviiriä. Veljeskunnan vanhemmat, Suuren Sodan nähneet jäsenet arvelivat, että kyseessä olivat ne samat kulkukissat, joiden kanssa klaanit olivat aikoinaan ottaneet verisesti yhteen taistellessaan järven hallinnasta. Ja oikeassahan nuo olivat, kyseessä oli Sacran johtama kulkukissojen joukko. Veljeskunta pelkäsi, että kulkukissat aikoivat vahingoittaa Taivasklaania nähtyään tilaisuutensa suurimman osan klaanikissoista lähdettyä järveltä. Heidän oli tehtävä asialle jotain, joten johtajat tekivät varmasti raskaan päätöksen lähteä taistelukykyisten kanssa puolustamaan klaania taistelussa. Pennut ja odottavat naaraskissat jätettiin taakse, sillä Veljeskunta ei halunnut uhrata noita toivottomassa tilanteessa. Kenties nuoret kissat voisivat nostaa joukon uudestaan jaloilleen, mikäli kukaan taisteluun menneistä ei palaisi. Ghede ei olisi halunnut päästää Hunteria menemään ja murtui, kun näki isänsä lähtevän. Jäädessään luolastoon Thurionin ja tuon emon Hopen sekä parin muun naaraskissan kanssa Ghede kiintyi Thurioniin ja Hopeen entistä enemmän. Hope oli ollut Lifen kuoleman jälkeen Ghedelle lähin emoon verrattava asia, sillä hän vietti suurimman osan ajastaan tuon ja Thurionin seurassa. Hän ei halunnut ajatella, ettei enää näkisi isäänsä ja muita, jotka heidät hylkäsivät. Elämä yllätti hänet.

Taisteluun lähteneet palasivat vailla naarmuakaan, mutta Veljeskunta joutui siitä huolimatta hautaamaan yhden jäsenistään. Aronaxin isä Burning Flame oli tiedusteluretkellään tullut kulkukissojen huomaamaksi ja tappamaksi. Burning Flame oli viimeisenä toiveenaan pyytänyt veljeskuntalaisia palaamaan maan alle ja elämään toista päivää varten, sillä taistelu olisi ollut heille täysin toivoton. Tilanteessa ei ollut oikeaa päätöstä, mutta järkevä päätös oli loppujen lopuksi tehdä kollin sanojen mukaan. Niin Veljeskunta painui maan alle ja hautasi kuolleen kollin metsään. He jäivät odottamaan aikaansa tietämättä pitkään aikaan mitään siitä, mitä maan päällä tapahtui. He eivät voineet olla varmoja Taivasklaanin kohtalosta tai siitä, ettei heitä odottanut vihollinen, jos he olisivat pistäneet päänsä mullan yläpuolelle. Kissat kävivät maan päällä ainoastaan metsästämässä, jotta he eivät olisi kuolleet nälkään. Vettä heillä riitti maanalaisessa joessa. He eivät edes merkinneet rajojaan enää siitä hetkestä eteenpäin lainkaan, sillä he eivät halunneet kenenkän tietävän olemassaolostaan. Lopultakin rajojen puolustaminen heidän pienellä lukumäärällään oli liian työlästä. He metsästivät missä halusivat, mutta varoivat menemästä muiden tielle. Harvat uskaltautuivat tiedustelemaan tilannetta pidemmälti. Yksi niistä harvoista oli Hunter, joka katosi päiviksi tunneleihin ja kävi sinä aikana tutkimassa Taivasklaanin reviiriä vaivihkaa. Tuo ei löytänyt eläviä kissoja toisin kuin Aronax, joka palasi maan päältä mukanaan tajuton Taivasklaanin soturi. Klaanikissa annettiin Soulin ja Veljeskunnan kolmannen perustajan Starlightin hoidettavaksi. Hunterin mukaan Taivasklaanin reviirillä oli taisteltu ja jälkeen oli jätetty ruumiita, mutta reviiri oli tyhjä. Klaanille oli tapahtunut jotakin, mutta he eivät tienneet mitä.

Puuttuvia tietoja heille tuli kertomaan kissa nimeltä Lukki, joka saapui vieraaksi Veljeskunnan luokse haluten tietää henkimaailmasta nimeltä Kadotus, jossa perustajat olivat vierailleet. Ghede ei tiennyt paljoa Kadotuksesta, mutta tiesi sinne joutuvien kissojen olevan kahdesti kuolleita. Henkiä, jotka olivat vanhentuneet ja kuolleet ja siirtyneet kuoltuaan Kadotukseen, minne nuo oli unohdettu lukemattomien elämien ajaksi, kunnes perustajat - tai Kadotuksen portinvartijat, kuten kyseiset henget heitä kutsuivat - olivat vapauttaneet unohdetut elävien maailmaan ennustuksen käskystä. Näin ollen vartijat olivat ainoita tiedettyjä eläviä, jotka olivat astuneet Kadotukseen ja sen vuoksi Lukki oletti noiden tietävän asioita. Perustajat kertoivat Lukille tuon haluamia tietoja ja saivat vastineeksi kuulla, mitä Taivasklaanille oli tapahtunut ja missä Sacra oli sekä muita asioita. Taivasklaani oli Lukin tietojen mukaan selvinnyt suurelta osin kulkukissojen hyökkäyksestä, koska paikalle oli saapunut Heavy Rain -nimisen kissan johtama joukko vapauden puolesta taistelevia kissoja. Epävarmaa oli, kenen vapauden puolesta nuo taistelivat ja miksi. Vapaustaistelijat olivat sen verran suurilukuisia, että olivat onnistuneet pakottamaan kulkukissat perääntymään. Nuo olivat kuitenkin samalla hajottaneet Taivasklaanin ja ajaneet sen pois reviiriltään. Nuo tuskin olivat Veljeskunnankaan ystäviä. He näyttivät saaneen uuden vihollisen entisen tilalle ja tiesivät, että heidän tuli varoa. Sacra sen sijaan oli perääntynyt pohjoiselle kanjonijärvelle, joka sijaitsi matkan päässä klaanien entisestä järvestä. Heavy Rain ei ollut ilmeisesti jäänyt järvelle, joten Veljeskunnan oli oletettavasti turvallista mennä maan päälle. Tämän johtajat muille veljeskuntalaisille kertoivat. Tajuttomuudestaan äskettäin herännyt klaanikissa Kaaoskirous vahvisti joitakin Lukin kertomia tietoja ja halusi Veljeskunnan tekevän voitavansa Taivasklaanin hyväksi, koska eivät olleet saaneet apua heiltä kulkukissoja vastaan. Vaatimus oli kohtuullinen ja antoi Veljeskunnalle tehtävän, joten johtajat päättivät ottaa mukaansa osan veljeskuntalaisista ja suunnata maan pinnalle. Heidät kuitenkin keskeytti este, joka hajotti Veljeskunnan...

 

Muuta

  • Ghede on Veljeskunnan neljännen johtajan Hunterin kasvattipentu, jonka Hunter on nimennyt perillisekseen.
     
  • Gheden nimi on tullut haitilaisista hengistä, joiden tehtävänä on kansan voodoossa edustaa kuolemaa ja hedelmällisyyttä. Ghede-hengen voi tavata paikassa, jossa tiet risteävät. Sellaisten paikkojen uskotaan olevan rajoja, joissa elävien ja kuolleiden maailmat kohtaavat. Jotkut näistä hengistä johdattavat sieluja kuoleman jälkeiseen elämään.
     
  • Hunter on antanut Ghedelle lisänimen Fading Echo of an Endless Life kunnioituksena edesmennyttä puolisoaan kohtaan. Hunter oli aikonut alkujaan antaa kyseisen nimen Gheden viralliseksi nimeksi, mutta kuultuaan Kaikusielun pojan Thurionin nimenneen naaraan Ghedeksi, päätti Hunter olla muuttamatta asiaa.
     
  • Ghede ei ole erityisen taitava missään tavallisessa asiassa, kuten metsästämisessä tai taistelemisessa. Sen sijaan hän osaa yleensä ajatella asioita monesta näkökulmasta, vaikka ei kannattaisikaan niistä jokaista.

 

Copyright

Jerven ja kuva © Silagul

©2019 Ghede | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com