Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TIHKUPYRY

kuvassa vasemmanpuoleinen

Ikä 2 vuotta
Sukupuoli Kolli
Sisarukset
Aamukaste ♂
Vanhemmat Laventelituuli ♀, Luumuturkki ♂ †
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Oppilas Ei ole
Soundtrack Adam Lambert - For Your Entertainment | Ääni

 

Ulkonäkö

Tihkupyry syntyi aikoinaan sulavalinjaiseen ja hoikkaan kehoon, mitä ihonmyötäinen samettinen mutta paksu vitivalkoinen turkki peittää alleen, joka pitää kollin lämpimänä kurjinakin talvisäillä. Sen tosin kastuessa menee tovikin, että kolli pääsee kuivahtamaan, joten hän mieluusti välttelee veteen menemistä tai ylipäätään sateen alla olemista. Hän on hyvin tarkka turkkinsa kunnosta sekä puhtaudesta, joten peseytyykin sen tähden säännöllisesti, kunhan vaan aikaa siihen saa.

Kuten tyypillinen taivasklaanilainen kissa, hänelle on muotoutunut sen mukainen ruumiinrakenne. Tihkupyryä voisi siis sanoa melko atleettisen näköiseksi kaveriksi, jolta kyllä hieman lihaksia löytyy. Suurin osa niistä on kertynyt tosin pitkiin raajoihinsa, joiden avulla kolli pääsee loikkaamaan pitkälle ja korkealle, kuten taivasklaanilaisen pitäisikin. Pitkä tylppäpäinen häntänsä auttaa valtavasti oksilla tasapainotteluissa. Tihkupyry ei kuitenkaan ole ruuminrakenteesta huolimatta aivan niin kestävä, vaikka hänellä onkin hyvä kunto villikissaksi. Kipukynnys on siis melko matala soturilla. Vaikka taisteluihin hän on joutunutkin elämänsä aikana pariin otteeseen, Tihkupyryllä ei ole vielä ilmaaantunut arpia tai muuta pysyvää muutosta hänen kehoonsa.

Tihkupyry omaa suhtuullisen pyöreähköt kasvonpiirteet, mutta se tekeekin hänestä melko komean yksilön. Kollin kuono on pyöreä ja sitä koristelee harmaaksi värjääntynyt nenä, joka jakaa saman värimaailman anturoidensa kanssa, ja pitkät valkoiset viikset. Huulien takaa piilevätkin sitten Tihkupyryn vaaleat hampaat, mitkä ovat terävät ja juuri sopivat saaliin (ja miksei myös lajitoverinsa) repimistä varten vaaleiden kuunsirpin muotoisten kynsiensä lisäksi. Samaa pyöreähköä muotoa hakee myös kollisoturin korvat, jotka muistuttavat isohkoja kolmioita, mutta ovat silti pyöreäpäiset. Tihkupyryllä on ovaalin muotoiset silmät, joista vasen on taivaansinisen, kun taas toinen on kellertävä meripihkankeltaisella sävytteellä.

 

Luonne

Tihkupyry on kuin veljensä Aamukasteen peilikuva; hän on lähestulkoon aivan samankaltainen toisen kanssa, mikä tekeekin heistä vaikeat erottaa toisistaan ulkonäön lisäksi myös luonteen perusteella. Hän yleensä tykkää päättää itsenäisesti omista asioistaan, eikä pidä siitä, jos häntä ruvetaan komentelemaan tekemään sitä ja tätä, tai menemään tänne tai tuonne. Siitä huolimatta Tihkupyry kumminkin tykkää passittaa muita tekemään hänen hartioilleen laskettuja asioita puolestansa, varsinkin omaa veljeään. Onhan se välillä mukavaa käskeä täydellisen kaksosensa partioon hänen puolestaan, että voisi itse pitää laatuaikaa leirissä. Rohkeutta ja itsevarmuutta hänessä piisaa hyvinkin, ja hän harvoin tuntee oloaan ahdistuneeksi pelon takia. Hän voi toki välillä liioitella omilla vahvuuksillaan, eikä hän välttämättä aina ole niin peloton kuin saa itsensä vaikuttamaan, mutta kyllä hän henkensä uskaltaa heittää jonkun puolesta, jos se vain pelastaisi sen toisen hengen. Yksi näistä ainoista, jonka vuoksi Tihkupyry voisi näin toimia, olisi Aamukaste -- hänen veljensä. He ovat tosi läheisiä keskenään ja hän tekisi toisen vuoksi mitä tahansa, mihin on kykenevä. Suhde emoonsa Laventelituuleen on veljeksien suhteeseen verrattuna erilaista. Tihkupyry on aika välinpitämätön emostaan ja tuon mäkätyksistä, ja harvoin ottaa naarasta tosissaan.

Soturi on todella sosiaalinen ja karismaattinen kissa, eikä häntä yleensä nähdä paljon yksikseen. Hänestä lentää juttua sun mitäkin, jos toisten seuraan pääsee; onhan hän aika huumorintajuinen kaveri, vaikka se välillä taipuukin ärsyttäväksi sarkasmiksi, joka joidenkin hermoja saattaa alkaa raastamaan ennemmin tai myöhemmin. Tihkupyryllä on tosin vähän taipumusta ärsyttää muita ihan vaan omaksi ilokseen, joten sarkasmi on välillä myös osa sitä tarkoitusta. Tihkupyryllä ei ole koskaan aikaa miettiä, mitä muut klaanitoverinsa saattavat hänestä ajatella, eikä yleensä ota itseään koskevista moitinnoista tai arvosteluista itseensä. Kollin nahan alle onkin sen takia aika vaikea päästä, ellei lähde heti alkumetreillä herjaamaan hänen veljelleen. Siitä hyvästä saisi pahimmassa tapauksessa piikkikintaasta.

"Rakkaus" on aihe, mistä Tihkupyry todellakin pitää. Siinä "harrastuksessa" hän on itsevarmimmillaan, mutta ei koskaan voisi sanoa ääneen rakastuneensa johonkuhun. Tihkupyry pitää paljon uusien asioiden kokeilemisesta erilaisten kissojen kanssa sukupuolta tai luonnetta katsomatta, koska tulee melkein kaikenlaisten persoonien kanssa toimeen huolettoman luonteensa takia. Kolli ei välttämättä aina halua ymmärtää, että joku ei kaipaile hänen seuraansa, koska välillä haluaamaansa kissaa tavoitellessaan saattaa muuttua hieman takertuvaiseksi, iholle meneväksi ja jopa päälle käyväksi. Kolli ei kuitenkaan kaikesta äskeisestä huolimatta ole valmis sitoutumaan, sillä on jollakin tasolla sitoutumiskammoinen. Hän elää nimittäin pienessä pelossa, että jos liittoutuu joskus jonkun kanssa, hän menettäisi sen ainoan, tärkeän kissan hänen elämästään enemmin tai myöhemmin, syystä kuin toisesta. Samalla se voisi riistää hänen vapautensa tehdä, mitä lystää milloin lystää, joten Tihkupyryn mielestä hänen olisi parempi olla kumppaniton.

Hän viihtyy niin kahdestaan veljensä Aamukasteen seurassa kuin suuressakin ryhmässä täynnä tuntemattomia kissoja. Se ei tosin tarkoita sitä, etteikö inhoaisi klaanin ulkopuolisia kissoja. Hän välttelee noita mielellään ja ne pelkästään herättävät suurta epäilystä ja halveksuntaa Tihkupyryssä, mutta jos hän sattuu moiseen törmäämään, hän tekee kaikkensa, että saisi toisen painumaan hiiteen. Oli se sitten pieni pentu tai raihnainen vanhus, hän ei anna armoa tai anna noille sijaa siipensä alle. Samalla tavalla Tihkupyry on myös oppinut ajattelemaan muista neljästä klaanista ja niiden kissoista. Hän on uskollinen omalle klaanilleen, vaikka ei välttämättä soturilakia aina tottelekkaan niin vastuuntuntoisesti, kuin ehkä klaanikissana pitäisi. Tähtiklaaniin hän ei niinkään usko ja tuokin asian vähän välillä ilmi, koska hän pitää siitä, että saa tuoda oman mielipiteensä julki kaunistelematta tosiasioita. Hänestä vähän riippuu, millaisia mielipiteitä muiden suista kuuntelee ja millaisia ei, mutta kolli todella pitää omista ajatuksistaan kiinni eikä anna otteensa livetä niistä.

 

Menneisyys

Tihkupyry syntyi Aamukasteen kanssa siihen aikaan, kun Taivasklaania oltiin viemässä järvi-reviireille muiden klaanien luokse asumaan, joten he eivät koskaan ehtineet elää klaanin vanhassa kotipaikassa. Veljekset eivät myöskään oppineet tuntemaan heidän isää Luumuturkkia, sillä tuo koki kamalan kohtalon jäämällä mönkijän alle, kun oli metsästämässä juuri synnyttäneelle kumppanilleen ruokaa. Tihkupyry siis kasvoi Taivasklaanin uudessa leirissä pennusta oppilaaksi, jolloin hänelle nimitettiin tapojen mukaisesti mestari, jonka nimi oli Unikkoverso. Naaras oli juuri nimitetty soturiksi, joten hänellä oli hieman hankaluuksia opettaa silloista Tihkutassua klaanin tavoille, varsinkin hänen jääräpäiseen luonteeseensa katsottuna, mutta kyllä homma lähti luistamaan ajan kanssa.

Vasta soturiksi päästyään ja nimensä vaihduttua Tihkupyryksi, Taivasklaanissa alkoi vasta tapahtumaan ja niin myös muissakin klaaneissa. Suuri Tuho iski juuri järvi-reviirin kohdalle, mikä tuhosi melkein kaiken elävän, ja pakotti klaanit siirtymään muualle ja miettimään, mitä tehdä elämisen suhteen. Taivasklaanin kohdalle ei aivan tapahtunut niin, sillä silloinen päällikkö Häivähdystähti paljastui petturiksi ja hylkäsi johtamansa klaanin, jolloin joukon johtoon siirtyi Harhatähti. Myöhemmin klaani kuitenkin hajotettiin ja kissat joutuivat toisistaan erilleen Sacran ja liittolaisensa Heavy Rainin toimesta. Tihkupyry onnekseen päätyi samoille teille veljensä Aamukasteen kanssa, ja pitkän harhailun jälkeen he löysivät muut klaanitoverit, kuin myös veljeksien emon. He asettuivat myöhemmin aloilleen takaisin Taivasklaanin vanhaan leiriin, josta heidän uusi elämä alkaisi jälleen.

 

Muuta

  • Ei osata sanoa, kumpi on veljeksistä vanhin; Tihkupyry vai Aamukaste. He syntyivät melko samoihin aikoihin, joten kumpikaan heistä ei luokittele itseään vanhemmaksi tai nuoremmaksi.
     
  • Tihkupyry on seksuaalisuudeltaan pan. Hän ei katso toisen osapuolen sukupuolta eikä niinkään kiinnitä huomiota myöskään persoonallisuuteen. Hänelle kelpaa melkein kaikki, jotka vain miellyttävät hänen silmäänsä.
     
  • Taitava kiipeilijä ja metsästäjä. Mielii erityisesti metsästää lounaakseen erilaisia lintuja. Myös kelpo taistelija, vaikka pyrkiikin välttelemään moiset tilanteet, missä sellaista pitäisi harrastaa.

 

Copyright

Ender

©2019 Tihkupyry | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com