Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HERUKKAVIIKSI

kokovartalokuva | kuva

Ikä 4 vuotta
Sukupuoli Kolli
Sisarukset Mustikkarouta ♀, Puolukkavarpu ♂, Liekkiroihu ♂
Vanhemmat Höyhenhäntä ♀ †, Tilhikuono ♂ †
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Oppilas Unentassu
Soundtrack Three Days Grace - Animal I Have Become

 

Ulkonäkö

Kolli on laiha ja luiseva, mutta tällä on kyllä vähän lihaksia. Niitä ei vain erota tämän turkin alta. Hän ei myöskään ole kauhean jäntevä tai notkea ja kolli kärsii usein mm. niskakivuista ja raajojen jäykkyydestä. Nämä piirteet hän on perinyt isältään. Turkki on pehmeää ja tiivistä, mutta lähes aina takussa. Se on pituudeltaan keskipitkää. Parantaja ei jaksa edes aina sukia sitä, koska tietää sen sotkeutuvan uudelleen taas jossain vaiheessa. Hänen turkillaan on taipumusta mennä takkuun helposti. Turkissa on kolmea eri väriä. Mustaa, hiekanoranssia ja valkoista. Siellä sun täällä näkyy myös muitakin sävyjä, mutta edellämainittua kolmea väriä on huomattavasti eniten. Hänen naamansa koko vasen puoli on täysin musta, kuten myös osa samanpuolen käpälistä, kyljestä ja jonkinverran selästä. Hännän puolivälistä loppuun se on lähes kokonaan mustaa. Vasemmalla puolella on siis eniten mustaa ja oikealla puolella hiekanoranssin ja valkoisen sekoitusta. Siellä on kyllä vähän mustaakin. Valkoista on rintakehässä, tassuissa ja vatsanalusessa. Kuonon vasen puoli on sysimusta ja oikea taas vaalenpunainen. Silmät ovat aikalailla mantelinmuitoiset, mutta Herukkaviiksen vihainen olemus tekee niistä viirumaisemmat, vihaisemman näköiset. Vasemman puolen silmä on vaaleanvihreä ja oikea taas sininen. Vihreän silmän pupilli on yleensä kapeampi, kuin sinisen. Kollin häntä on yleensä aina pörröinen, mutta sen karvan pituus on lyhyempää, kun muun turkin. Viikset pitkät ja valkoiset. Terävät kynnet sirppimäiset ja todella tummanharmaat, mutta eivät siltikkään mustat. Hampaat puhtaanvalkoiset. Kuonossa pari ohutta arpea, samoin myös selässä ja toisessa lavassa.

 

Luonne

Kolli tunnetaan hänen äksystä ja tiukasta luonteestaan, eikä hän puhu sen kiltimmin kenellekkään, vaikka joku olisikin erityinen. Tavallaan tuo saattaisi muistuttaa jotain äksyä ja möksöttävää klaaninvanhinta, joka ei siedä huomauttelemista tai turhia kommentteja. Kolli ei nimittäin pidä sellaisesta. Hänet saa varmaan kaikista helpoiten suuttumaan, jos uskaltaa tunkea nokkansa kollin asioihin ja kommentoi jotain turhaa siihen. Jotkut välttelevät häntä ja pienet pennut saattavat jopa pelätäkkin, mutta pennuille hän ei haluaisi mitään pahaa. Nuo ovat niin pieniä ja viattomia vielä. Hän voisi vihata noita vasta sitten, kun nuo kasvavat ja näyttävät oikean luontonsa. Tietenkin jotkut näsäviisaat pennut ottavat tuota päähän ja niistä ei pidä yhtä paljoa, kuin kiltimmistä tapauksista. Vain todella harvat kissat saavat kollin hyväsydämisen ja kohteliaan piirteen esille. Tosin kuningattarien ja pienten pentujen keskuudessa käyttäytyy kunnolla ja jopa hymyileekin. Paitsi, jos jotkut muut, lukuunottamatta kuningattaria ja pentuja, ovat näkemässä. Hän ei nimittäin jaksaisi kuunnella toisten naljailua siitä, miten pehmo hän on kuningattarien ja noiden pentujen luona. Eiväthän kaikki tietenkään noin sanoisi. Tähtiklaanin ja muiden parantajien keskuudessa on rauhallinen ja yrittää edes käyttäytyä, mutta ei takaa mitään. Eihän kukaan voi luonnettaan muuttaa pakolla. Kantaa tavallaan kaunaa Tähtiklaanille, koska nuo päättivät Herukkaviiksestä parantajan kollin tahtoa vastoin. Siltikkin yrittää olla tuolle uskollinen ja noudattaa tarpeentullen soturilakia.

 

Menneisyys

Kolli syntyi Taivasklaaniin vanhempiensa toiseen pentueeseen. Hänen lisäkseen syntyi myös kaksi muuta pentua. Isosisko nimeltään Mustikkapentu ja pikkuveli nimeltään Puolukkapentu. Hänen vanhempiensa ensimmäisessä pentueessa oli vain yksi henkiin jäänyt kolli nimeltään Liekkiroihu. Liekkiroihu oli jo 1½-vuotias soturi, kun Herukkapentu sisaruksineen oli 3 kuukauden ikäinen. Heidän emonsa, Höyhenhäntä ja isänsä Tilhikuono olivat ylpeitä pennuistaan.

Pentujen lapsuus kului tavalliseen tapaan pentutarhassa nukkumisen ja tylsistymisen merkeissä ja he olivat hypätä nahoistaan, kun kuulivat pääsevänsä oppilaiksi. Mustikkapentu, Herukkapentu ja Puolukkapentu saivat tavalliseen tapaan oppilasnimensä ja jokainen oman mestarinsa. Mustikkatassu sai heidän emonsa mestarikseen, Herukkapentu heidän vanhemman veljensä, Liekkiroihun ja Puolukkapennulle valittiin soturi, Tyrnihammas. Tyrnihammas oli heidän isänsä sisko ja vieläpä todella hyvä ystävä Puolukkatassun kanssa, joten molemmat olivat tyytyväisiä päätökseen.

Kului monta kuukautta ja sisaruksien elämä oli kulunut ihan tavallisesti, kunnes tuli lehtikadon aika. Lehtikato oli entistä rajumpi, eikä Taivasklaanin reviiriltä löytänyt yhtään riistaa. Herukkatassu, Liekkiroihu, Mustikkatassu ja Höyhenhäntä tekivät partion ja lähtivät metsästämään. Kaikki hajaantuivat löytääkseen riistaa sujuvammin, mutta kun he taas kerääntyivät yhteen, niin Mutikkatassua ei näkynyt missään. Kolmikko huuteli tuota ja etsivät, mutteivät nähneet jälkeäkään oppilaasta. Surullisin mielin he palasivat leiriin ja päällikkö lupasi järjestää hetimiten etsintöpartiot. Lähes kaikki klaanilaisista lähtivät etsimään kadonnutta oppilasta, mutta Herukkatassu jäi leiriin valppaana odottamaan noiden paluuta toivoen heidän tuovan mukaanaan siskonsa.

Herukkatassu heräsi, kun tuon kylkeä tökittiin. Hän oli luultavasti nukahtanut keskelle leiriä odotellessaan partion palaamista. Sitten häntä tökkinyt soturi kertoi Mustikkatassun löytyneen. Herukkatassu ei jäänyt kuuntelemaan soturin muita asioita vaan ryntäsi parantajanpesälle, minne hänen koko perheensä ja tuttavat olivat kerääntyneet. Hänen onnellisuutensa kuitenkin pyyhkyityi pois huomatessaan paleltuneen Mustikkatassun. Naaras tuskin edes hengitti enää ja tuon keho oli kylmä kuin jää. Kolli asettui lämmittämään siskoaan ja kuuntelemaan mitä oli käynyt. Silloinen parantaja kertoi, että Mustikkatassu oli uponnut suohon sellaiseen lätäkköön, joka ei ollut jäätynyt täysin. Oppilas oli ollut siellä lähes upoksissa parin tunnin ajan ja tuo ei luultavasti selviäisi. Toisin kuitenkin kävi. Mustikkatassu joutui olemaan tovin parantajanpesällä hoidossa, mutta lopulta tuo selvisi hengissä ja oli tarpeeksi hyvässä kunnossa palatakseen oppilaan hommiin.

Noin kuukauden jälkeen heidät nimitettiin sotureiksi. Mustikkatassusta tuli Mustikkarouta muistoksi siitä, että tuo oli melkein jäätynyt kuoliaaksi. Herukkatassusta Herukkaviiksi ja Puolukkatassu sai nimekseen Puolukkavarvun. Klaani oli ylpeä uusista sotureista, mutta lähes heti parantaja käski Herukkaviiksen pesälleen. Kolli ihmetteli mistä oli kyse, mutta seurasi tuota osin hämmentyneenä ja uteliaana. Nuo tunteet kuitenkin muuttuivat järkytykseksi kun parantaja sanoi, että Herukkaviiksestä pitäisi tulla parantaja. Tähtiklaani oli lähettänyt parantajalle näyn, missä itse parantaja oli kävellyt herukkapensaiden läpi ja herukat olivat tarttuneet tuon viiksiin kokoajan samalla värjäten ne. Jostain kaukaisuudesta myös kuului utuinen ääni, minkä mukaan uusi parantaja oli valittu. Näky oli sen verran päivänselvä, ettei voisi mitenkään erehtyä kenet oltiin päätetty uudeksi parantajaksi. Herukkaviiksi ei kuitenkaan pitänyt uutisesta. Msitä hän teitäisi, vaikka tuo ketunsyömä vanha parantaja vain hourailisi? Sitäpaitsi hän oli käynyt jo soturikoulutuksen, eikä haluaisi elää ilman kumppania tai pentuja. Taivasklaanin silloinen vanha parantaja sanoi, ettei Herukkaviiksellä olisi kiirettä ja tuo voisi sulatella asiaa pari päivää. Se ei kollia paljoa lohduttanut, mutta mietittyään asiaa sen päivän loppuun asti hän lopulta suostui parantajaksi. Mustikkarouta, Puolukkavarpu ja ainakin koko heidän perheensä olivat hänen tukenaan ja sanoivat, että Herukkaviiksestä tulisi vielä Taivasklaanin paras parantaja. Kolli kuitenkin tajusi, että nuo sanat olivat tarkoitettu pelkäksi lohdutukseksi. Siitä päivästä lähtien hän on opiskellut parantajaksi, joskus tosin hieman vastahakoisesti.

Elämä kului ihan normaaliin malliin, miten parantajilla voisikaan mennä, mutta melkein vuosi hänen soturiksi ja parantajaksi pääsystään parantajanpesälle kiikutettiin pahasti loukkaantuneita klaanilaisia. Yksi oppilas ja kaksi soturia, joista toinen oli Tyrnihammas. Tuon vatsa oli viilletty pahasti auki ja suolet roikkuivat melkein kokonaan siitä pihalta. Herukkaviiksikin tajusi, ettei naarasta voitaisi enää parantaa, mutta tuon mestari kuitenkin yritti tehdä parhaansa ja kulutti lähes kaiken hämähäkinseitin paikatakseen soturin haavan. Tyrnihammas kuitenkin oli jo menettänyt liikaa verta ja vaipui Tähtiklaanin maille. Samoin kävi oppilaalle ja toiselle soturille. Heille pidettiin hiljainen hetki kaikkien kolmen muiston kunniaksi. Herukkaviikselle ja tuon mestarille kerrottiin, että kettu oli hyökännyt näiden kolmen kimppuun ja luultavasti loukkaantuneita tulisi enemmänkin. Otus oli nimittäin päässyt livahtamaan pakoon, mutta tuo oltiin haistettu aiemminkin heidän reviireillään, eikä olisi mitään syytä, miksei tuo tulisi uudelleenkin.

Seuraavana päivänä parantajanpesälle tuotiin kaksi nuorta sisarusta, jotka olivat alkuperältään kotikisuja. Noiden kimppuun oli hyökännyt samainen kettu, joka oli tappanut viime päivänä kolme kissaa. Kuitenkin Taivasklaanin partio oli saanut pelastettua kotikisut ja lisäksi häätivät ketun tiehensä. Kotikisujen kotiväki oli kuulema hylännyt heidät ja nuo halusivat liittyä klaaniin. Silloin klaani sai kaksi uutta jäsentä. Liekkitassun ja Tulitassun, joista sotureina tuli Liekkihämärä ja Tulivaahtera.

Erään näyn mukaan loisteen pitäisi saapua Taivasklaanin luokse ja se kävikin toteen, kun Varjoklaanin soturi Loistesydän saapui heidän klaaninsa luokse pelastamaan sen. Naaras opasti heidät toisten klaanien reviireiden luokse ja nuo saivat sieltä oman reviirinsä, vaikkakin klaanit eivät näyttäneet ottavan heitä kovinkaan avokätisesti vastaan.

 

Muuta

  • Herukkaviiksi on käynyt soturikoulutuksen ja pääsi soturiksi, mutta Tähtiklaani lähetti merkin, jonka mukaan kollista piti tulla parantaja. Sen jälkeen Herukkaviiksi on toiminut parantajana, vaikka aluksi olikin vastahakoinen ajatuksen suhteen.
     
  • Herukkaviiksi muistaa lääkekasvien nimet helposti ja osaa aika taitavasti parantaa, vaikka joutuukin hetken miettimään miten pitikään toimia jossain tilanteessa. Parantajan taitojen lisäksi hän on keskiverto taistelija johtuneen siitä, että kolli oli ennen soturi.

 

Copyright

Aquarius

piiretty kuva © Enderfox

©2019 Herukkaviiksi | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com