Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KULTAPIISKU

kuva

Ikä 3½ vuotta
Sukupuoli Naaras
Sisarukset Paahdesielu ♂, Kadotushenki ♂, Valoloiste ♀ †
Vanhemmat Vaahterahalla ♀, Tiikeriraita ♂ †
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Oppilas Haukkatassu
Soundtrack AmaLee - Tokyo Ghoul: Glassy Sky cover

 

Ulkonäkö

Naaras on huomiota herättävän laiha nirsoilusta johtuvan aliravitsemuksen takia. Ei ole pelkkää luuta ja nahkaa, mutta häneltä puuttuvat terveen kissan muodot ja lihakset. Hän on kyllä jäntevä ja taipuisa, mutta luut ovat melko hauraat. Lapa- ja lonkkaluut erottuvat helpoiten pehmeän ja kevyen turkin alta. Turkki on vähäisten proteiinien takia myös harvempi kuin terveen kissan ja se ei suojaa lehtikadon armottomalta säältä lähes ollenkaan. Pohjaväriltään turkki on kullanhohtoista, siitä naaras on nimensäkin saanut. Kehosta on erotettavissa myös bengalikissalle tyypilliset marmorikuviot, jotka hän on perinyt isänsä puoleiselta suvulta. Marmorikuviot ovat värimaailmaltaan kultaa tummemmat oranssinruskeat ja kuvioiden ympärykset sitäkin tummemmat, kuten muutkin pienemmät yksityiskohdat.

Häntä on kapeahko, mutta normaalipituinen ja sen pääty on valkoinen. Naaraan pää on muodoltaan kapea ja korvat pyöreäpäiset. Suuret silmät ovat meripihkan väriset ja oikeanpuoleisen silmän pupillin ympärillä jäänsinistä sävyä. Siroissa ja pienissä tassuissa on kaarevat mustat kynnet. Nekin ovat hauraat, mutta naaras yrittää pitää niitä parhaansa mukaan kunnossa sekä puhtaina. Kuono ja polkuanturat ovat tiilenpunaiset ja keskipitkät viikset valkeat.

Myrskyklaanin järvireviirillä käydyssä ilvestaistelussa hän sai koko selän alueelle kolme suurta viiltohaavaa, joista on jäänyt arvet. Arvet menevät kohtisuoraan vasemmasta lavasta oikeaa lonkkaa kohti. Niiden kohdalle ei ole koskaan kasvanut turkkia takaisin. Uusilla reviireillä käydyn kettutappelun yhteydessä taas hänen vasen etujalkansa vääntyi paikoiltaan eikä ole täysin parantunut koskaan. Vasempaan eturaajaan tulee tämän takia helposti rasitusvamma, jos hän käyttää sitä varomattomasti.Luonne

Ystävällinen ja mukava lähes kaikkia kohtaan yrittäen olla pahoittamatta kenenkään mieltä. Siinäkin on omat huonotkin puolensa, sillä liiallinen välittäminen on tehnyt hänestä myös tavallista sinisilmäisemmän ja uskoo täten helposti muiden valheita osaamatta varoa. Kuvittelee kaikissa olevan jotain hyvää, vaikka eivät osaisikaan näyttää sitä. Hänen mielestään siinä ei vain ole järkeä, että joku olisi syntynyt läpeensä pahantahtoiseksi eikä omistaisi mitään empatiaa muita kohtaan. Kaikessa on oltava sekä hyvät, että huonot puolensa. Jopa hänessä itsessään.

On aina auttamassa apua tarvitsevia, eikä halua jättää ketään pulaan, jos itse pystyy asialle jotain tehdä. Hänen filosofiansa mukaan kaikkien elämälle kyllä löytyy merkitys eikä siitä syystä anna muiden heittää sitä hukkaan noin vain. Tästä voikin päätellä ettei tämä kullanhohtoinen neitokainen siedä muiden tappamista ainakaan huvin vuoksi. Vaikka teloitukselle olisikin raskauttava syy, se silti puistaisi häntä. Ei koskaan voisi itse tappaa toista kissaa, vaikka kyseessä olisikin itsepuolustus. Ei mielellään edes ryhdy mukaan taisteluun ja ylivoimaisen vihollisen edessä jäätyy helposti kauhusta, mutta jos muidenkin henget ovat vaarassa, haluaa puolustaa heitä parhaansa mukaan ettei menettäisi itselleen tärkeitä.

Naaras ei ole synnynnäisesti johtajaluonteinen ja mielellään kulkee massan mukana pidättäytyen suurien suunnitelmien tekemisestä. Hän on myös hyvin kuulias ohjeita ja sääntöjä kohtaan eikä halua rikkoa soturilakia taikka oman klaaninsa päällikön tai parantajan tahtoa. Kaikessa aina on poikkeuksia ja joskus voi kiertää näitä itselleenkin tärkeitä sääntöjä, mutta vain, jos ajattelee ettei siitä olisi mitään haittaa tai on kyseessä jokin hätätilanne. Harvoin tekee itsekkäitä päätöksiä kuuntelematta muita ja onkin mielellään aina ottamassa toistenkin mielipiteet huomioon, jotta kaikki saisivat mahdollisuuden vaikuttaa asioihin tasapuolisesti.

Tarvitsee aina toisia ympärilleen ja voi tuntea olonsa ahdistuneeksi ja surulliseksi joutuessaan eristyksiin. Tietenkään vieraiden uhkaavien kissojen seurassa hän ei tunne oloaan hyväksi, mutta yrittää aina parhaansa mukaan ystävystyä heidänkin kanssaan laajentaakseen mukavien kissojen listaansa ja näyttääkseen kiltille muidenkin silmissä. Vähiten hän haluaisi vaikuttaa jotenkin töykeälle tai ilkeälle muiden mielestä eikä haluaisi näin koskaan käyvän. Naaras saattaa jopa hieman pelätä muiden mielipiteitä itsestään, jos ne eivät ole täysin positiivisia. Jos joku sanoo edes vähänkin negatiiviseen sävyyn hänestä jotain, lannistuu helpolla.
Kultapiisku on hyvin tunteellinen ja antaa sen näkyä häpeilemättä. Tavallisesti on aina positiivinen ja energinen itsensä, joka seuraa sokeasti kaikkia sääntöjä, mutta ei ole mitenkään harvinaista saada häntä suuttumaan tai itkemään turhasta. Hän ei ole mitenkään itserakas tai edes hirveän itsevarma, mutta osaa pitää itsestään sellaisena kuin on eikä meinaa muuttaa itseään toisenlaiseksi edes muiden mielipiteistä huolimatta.

Naaras on aina halunnut löytää oikean rakkauden ja saada oman perheen. Sen takia mukavat ja rohkeat kollit saavatkin helposti hänen huomionsa ja kunnioituksensa.

 

Menneisyys

Hän ja hänen kolme sisarustaan, Paahdesielu, Kadotushenki ja Valoloiste syntyivät Myrskyklaanin kahdelle soturille, Tiikerimielelle ja Vaahterahallalle.
Sisaruksien päästessä oppilaiksi, Kultapiisku sai mestarikseen oman emonsa. Oppilasajat kuluivat tavallisesti ja pian he pääsivät sotureiksi.

Hänen siskonsa, Valoloiste, kuoli synnyttäessään pentuaan, Kipinäpentua, josta myöhemmin tuli Kipinäroihu.

Kultapiisku tutustui erakkoon nimeltään Lucas, vaikka tuo paljastuikin murhaajaksi, joka tappoi Luuturkin kinastelun päätteeksi. Naaras tietenkin oli järkyttynyt, mutta ei voinut vihata Lucasta tekojensa takia. Klaanien lähdettyä uusille reviireille Lucas kuitenkin katosi. Siitä lähtien Kultapiisku on ollut vähän maassa, koska oikeasti piti kollista ja olisi mielellään jopa eronnut klaanistaan hänen vuokseen. Hän ei usko kollin kadonneen huvin vuoksi ja Kultapiisku on edelleen huolissaan hänelle tärkeästä kulkukissasta.

Klaanien matkatessa uusille reviireille Pimeän metsän kissat hyökkäsivät heidän kimppuunsa. Kultapiiskukin oli osana kamppailua, mutta hänen onnekseen ei itse loukkaantunut pahasti ja pahat henget saatiin häädettyä väliaikaisesti. Vaikka taistelu olikin klaanikissoille voitokas, se jätti ikuiset arvet Kultapiiskun sydämeen. Hänen isänsä, Tiikeriraita, oli kuollut taistelun aikana tippuessaan kulkukissa Saw'n kanssa rotkoon.
Kultapiisku ei kuitenkaan tiennyt vielä silloin Pimeän metsän henkien seuranneen klaaneja koko matkan ajan vielä uusille reviireillekkin asti.

Uusilla reviireillä hän tutustui toiseen mukavaan kolliin, Punakiveen. He lähtivät vastoin Lumitähden määräyksiä ulos leiristä lumipyryn keskelle ja lopulta päätyivät taistelemaan kettua vastaan Vaahterahalla, Hopeasalama ja Lumitähti tukenaan. Samaisessa rytäkässä Kultapiisku vammautti vasemman jalkansa ja menetti tajunsa tämän johdosta myöhemmin heräten parantajan pesältä.

 


Muuta

 • Myrskyklaanin soturin Tiikeriraidan ja kuningattaren Vaahterahallan esikoinen.
   
 • Tiikeriraidan ja kuolleen Aavikkotuulen edesmennyt Valopentu oli tuon sisarpuoli.
   
 • Tuolla on kolme sisarusta: Paahdesielu, Kadotushenki ja Valoloiste.
   
 • Oli Vaahterahallan oppilas.
   
 • Naaras on loistava metsästäjä ja ketterä liikkeissään. Pystyy metsästämään mitä tahansa saalista onnistuen siis myös kalastamisessa, vaikka pienillä tassuilla isommat kalasaaliit ovatkin mahdottomia. Osaa uida, mutta ei mitenkään erityisen hyvin pystyen vain pitämään päänsä pinnan yläpuolella. Nopea oppimaan uusia asioita, vaikka aluksi se olisikin hänelle vaikeaa.
   
 • Ei ole lainkaan kestävä ja hengästyy helposti pidemmistä juoksumatkoista tai jouduttuaan vähän pidempikestoisempaan taisteluun. On myös fyysisesti heikko, joten hänellä ei juurikaan riitä voimaa laittamaan taistelussa vastaan. Hänen ainoat aseensa silloin ovat kynnet, hampaat ja hänen ketterät liikkeensä.

 

Copyright

Aquarius

©2019 Kultapiisku | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com