Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TÄPLÄJALKA

kuva | partiokuva

Ikä 3 vuotta
Sukupuoli Kolli
Sisarukset Lokkitassu ♂ †, Sinisilmä ♀
Vanhemmat Ilmavirta ♀ †, Punaviiksi ♂ †
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Oppilas Aaltotassu
Ääni Tulossa
Soundtrack Tulossa

 

Ulkonäkö

Täpläjalan turkki on ruskea, joistakin kohdin hieman vaaleampi ja lyhyt. Sitä peittävät leopardimaiset täplät, joiden mukaan se on saanut nimensäkin. Vatsan alla sekä sisäreisissä turkin väri on vaaleampaa, hieman kullanruskeaan viittaavaa. Sama toistuu myös rinnassa. Turkki pitää hyvin vettä ja se on laadultaan tiheää. Tämä johtuu siitä, että kalansyönti on antanut turkille erilaisen pinnan kuin muiden klaanien kissoilla. Kasvoissa, käpälissä ja hännässä on hieman raitamaista kuviointia, oikeastaan juovia. Kollin selässä menee pituussuunnassa tumma juova täysin keskeltä selkää.

Täpläjalan keho on samankaltainen kuin isänsä aikoinaan oli; se on pitkä ja virtaviivainen, ei laiha, vaan lihaksikas. Täpläjalka on rakenteeltaan tanakka ja soturimainen, selvästi kunnolla ravittu ja voimakas. Häntä Täpläjalalla on rutkasti tavallista pidempi, joten sen avulla on helppo säilyttää tasapaino pienilläkin pisteillä. Soturikollin häntä on hieman kissapetomainen ja usein se laahaa maata kuin masentuneella, mutta joskus hännän kärki saattaa nousta koukkuun.

Silmät kollilla ovat vihreänkeltaiset, teräväilmeiset ja ne lähentelevät muodollaan mantelia. Täpläjalan silmistä heijastuvat usein hyvin monet kollin tunteet, mikä raivostuttaa soturia paljon, jos se tahtoisikin pitää ajatuksensa piilossa. Pitkät viikset ovat tummat, eivät aivan mustat, ja nenä sekä polkuanturat ovat tumman tiilenpunaiset. Täpläjalka on ulkonäöllisesti oikeastaan aivan tavallinen klaanikissa. Ei mitenkään erityisen komea edes, mutta joidenkin naaraiden silmiä miellyttävä.

 

Luonne

Täpläjalka on muuttunut hyvinkin paljon oppilasajoiltaan, eikä kollia parane nyt melkein edes lähestyä. Täplikäs soturi on hurja - ja tuo myös kiihtyy nollasta sataan todella helposti. Jokiklaanilainen ei luota helposti kehenkään ja tuo on hyvin kiinnittynyt klaaniinsa toivoen, että Jokiklaanin ulkopuoliset pysyisivät siitä kaukana ja poissa näkyvistä. Täpläjalka ei kaveeraa ihan kenen kanssa tahansa, edes omassa klaanissaan, saatika ystävysty jokaisen vastaantulijan kanssa. Se pitää yllä hiljaista arvoa, mutta ystäviensä seurassa se voi puhua kuin poriseva papupata konsanaan. Ystävät ja oma klaani eivät aiheuta sille ollenkaan ongelmia ja se onkin hyvin uskollinen Jokiklaanille ja päällikölleen. Ennen se saattoi olla ujompi nättipoika, mutta nykyään se ei näe klaaninsa ulkopuolelle. Täpläjalka tulee klaanilaistensa kanssa kyllä toimeen jos ei anneta syytä muulle, mutta ystävää siitä ei onnistu saamaan kuin erikoistapauksissa. Suuttuessaan, mihin ei paljoa vaadita, Täpläjalka on suorastaan raivokas ja se nousee varmasti puolustamaan sitä, mihin se uskoo tai minkä se tietää oikeaksi ja verenvuodatuksen arvoiseksi.

Täpläjalka saattaa hyvinkin kiertää Soturilakia siinä toivossa, että se saisi kostettua omat kokemansa vääryydet tai klaaniaan vaivanneet ongelmat. Se ei ole itsekäs, mutta se miettii kyllä kahteen tai kolmeen kertaan, onko toisen klaanin kissa tai täysin Soturilain ulkopuolella elävä erakko pelastamisen arvoinen.

 

Menneisyys

Täpläjalka syntyi veljensä Lokkitassun ja siskonsa Sinisilmän kanssa puhdasverisenä Jokiklaaniin. Kollin isä oli Punaviiksi ja emo Ilmavirta. Perhe oli onnellinen siihen asti, kun Ilmavirta lähti Jokiklaanista ollakseen erakko. Täpläpentu, Sinipentu ja Lokkipentu jäivät toisen kuningattaren hoivaan. Ne viettivät paljon aikaa isänsä kanssa pentuaikoinaan, sillä Punaviiksi koki olevansa vähintään sen pennuilleen velkaa, jotka olivat juuri menettäneet emonsa. Punaviiksi myös rakasti pentujaan todella paljon, eikä se hetkeksikään olisi tahtonut jättää noita yksin.

Kun kolmikko nimettiin oppilaiksi, Täplätassu sai mestarikseen Jokiklaanin silloisen varapäällikkön Hämärävirran. Punaviiksi oli ollut Hämärävirran mestari, joten Täplätassu oli innoissaan. Lokkitassun mestariksi taas tuli nuori soturi Pöllösulka ja Sinisilmän mestarina toimi vanha, nyt jo edesmennyt Levähäntä. Sisaruksien elämä oli hyvin tavallista, mutta eräänä päivänä Täplätassu löysi Myrskyklaanin oppilaan huuhtoutuneena rantaan. Se oppilas oli Talvitassu. Sinä silmänräpäyksenä Täplätassu rakastui naaraaseen, vaikka ei sitä itselleen myöntänytkään.

Pari päivää ennen kuin Täplätassu ja Sinitassu nousivat sotureiksi, Lokkitassu kuoli. Kolli oli murheen murtama. Se oli sinä päivänä päässyt juuri isänsä Punaviiksen kuolemasta yli. Täplätassusta tuli soturi Täpläjalka, jolloin se saattoi haikailla Talvitassun perään. Tuoreen soturin tunteet kuitenkin alkoivat laantua hieman ajanmyötä, sillä se ei päässyt kovinkaan usein tapaamaan Talvituuleksi nimettyä Talvitassua. Suhde kylmeni lopulta täysin, eikä Täpläjalka enää tunne minkäänlaista vetoa myrskyklaanilaiseen. Se on pikemminkin vihainen siitä, miten Talvituuli vain katosi, eikä sillä myrkyn määrällä ole rajaa, jos soturi joskus entisen ihastuksensa uudestaan tapaa.

Tuho. Tapahtunutta saattoi kuvata vain tuolla yhdellä sanalla. Klaanit joutuivat pakenemaan Kuulammelle ja laatimaan suunnitelman jatkoa katsoen. Täpläjalka ei oikein kannattanut ajatusta, että klaanit lähtisivät järveltä. Se oli ollut aina kollin koti. Minne niin suuri määrä kissoja muka voisi mennä? Lähdön hetki kuitenkin koitti aivan liian pian. Klaanit joka tapauksessa pääsivät uusille reviireilleen, eivät niinkään vähin äänin, vaan saaden vihiä Pimeän metsän ja Tähtiklaanin tilanteesta, kohdaten henget jopa kerran matkansa varrella taistelukentällä. Uusille reviireille lähetettiin partio tutkimaan aluetta ja raporoimaan sitten päälliköille. Sen jälkeen klaanit päättivät jakaa alueet ja etsiä itselleen leirit. Rajoista tulisi varmasti paljon riitaa.

Jokiklaanin elämä jatkui kohtalaisen hyvin ottaen huomioon, että talvella oli pulaa niin kalasta mutta myös riistastakin. Kirkasturkki, Jokiklaanin henkiään saamaton päällikkö, nimitti uuden varapäällikön klaanille ja tulos oikeastaan yllätti Täpläjalan: Nopsavarjo, kilpikonnakuvioinen nuori kolli, sai uuden arvoaseman itselleen. Täpläjalka jäisi odottamaan ihan mielenkiinnolla, että mitähän valinnasta seuraisi...

 

Muuta

  • Pentueensa nuorin osapuoli. Emo lähtenyt klaanista pentujen syntymän jälkeen.
     
  • Entinen mestari oli klaanin varapäällikkö Hämärävirta, mutta naaras kuoli Suuressa Sodassa. Oli sen jälkeen Jääkyyneleen oppilas.
     
  • Täpläjalka on jokiklaanilaisten tapaan taitava uimari sekä kalastaja. Kolli osaa myös sukeltaa, joten se tekee soturista yhden Jokiklaanin taitavimmista uimareista. Täpläjalka on omassa elementissään vedessä.

 

Copyright

Luke

partiokuva © Srhwonea

©2019 Täpläjalka | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com