Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JALOMIELI

puolikuva

Ikä 6 vuotta
Sukupuoli Naaras
Sisarukset Aron ♂, Marek ♂ †, 6 nimetöntä sisarusta ?
Vanhemmat Itsuki ♂, Sorcha ♀
Kumppani Nickolaus ♂ (ex), Salviaviiksi ♂
Pennut Dakota ♀, 3 nimetöntä pentua †
Oppilas Ei ole
Soundtrack The Blasting Company - The Fight Is Over

 

Ulkonäkö

Jalomieli on naaraaksi suhteellisen suurikokoinen, ja häntä on monesti erehdytty kolliksi ulkonäönsä sekä muun olemuksensa perusteella, mutta naarasta se ei haittaa lainkaan. Hän on myös aika raskasrakenteinen sekä lihaksikas, eikä hän ole niin sulava liikkeissään. Naaras ei ole myös mikään nopein juoksija, mikä tekee metsästyksestä hieman hankalaa. Koska Jalomieli on puoliksi brittiläinen lyhytkarva, sen hänestä myös päällepäin voi huomata. Naaraalla on litteähkö ja leveä kuono ja hänen päänsä on hieman leveä. Hänellä on myös hieman pienet teräväkärkiset korvat ja viiksensä ovat pitkät sekä mustat. Jalomieli on sen lisäksi myös todella vahva leuka ja hän omaa keltaiset pyöreähköt silmät. Hänen aseinaan toimii mustat sirppimäiset kynnet, mitkä ovat terävät. Naaraan lavassa on suuri haava, jonka vierellä on muutama selvästi kynsien tekemiä arpia. Hänen oikean silmänsä ylitse menee kolme melkein puolisuoraa arpea, joista pisin yltää melkein hänen mustaan nenäänsä asti. Tämä tympeältä näyttävä naaras omaa savunharmaasta tummemman paksun turkin, mikä on aika puolipitkää ja pitenee vasta päästä alaspäin. Hänen turkkinsa ei kuivu nopeasti ja saattaa olla kostea hyvin pitkään, siksi naaras ei mielellään uittaisi itseään veteen tai pysyisi sateen armoilla. Hänen turkkinsa on silti pehmeää, mutta ei millään tavalla puhtaan näköistä. Yksityiskohtia arpien lisäksi naaraan turkista myös löytyy. Hänen kasvoissaan on pesukarhun naamakuviota muistuttava epäsuora ‘raita’, mikä kulkeutuu vain Jalomielen silmien ylitse ja on väriltään harmahtavan ruskea. Jalomielen silmien kulmat ovat mustat. Myös naaraan korvassa ja rinnasta mahaan menevä alue on samanvärinen, mutta niihin sulautuu hieman naaraan savunharmaata väritystä. Hänellä on myös suhteellisen pitkä tuuheahko häntä, jonka hännän päässä on mustaa. Jalomielellä on valkoiset tassut, mutta niissä on mustat kohdat varpaissa.

 

Luonne

Naaras on aika vaikea luonteeltaan. Hänen kanssaan on aika vaikea käydä keskustelua, ja hänen auransa voi antaa toisen käsityksen Jalomielestä. Jalomieli on normaalisti todella hiljaiseksi vetäytyvä ja ottaa kaikki asiat todella rauhallisesti. Hän ei siedä kovaa meteliä, eikä varsinkaan levottomuutta. Se saa hänet todella ärsyyntyneeksi, onhan hän helposti suuttuvaa sorttia. Hän on myös aika perfektionisti, eikä siedä epäonnistumisia. Hän silti tyytyy vain kestämään tämän tunnetilan, vaikka onkin aina suorasanainen persoonaltaan, mutta välillä se ei vain onnistu.  Hän myös aika kylmäsydäminen, eikä näytä välittävän muiden tunteista mitään, jos kyseessä ei ole hänen tuntema kissa, mutta klaanilaisiaan kohtaan hän on todella huolehtivainen. Jalomieli ei myöskään näytä tunteitaan ulospäin, eikä mielellä itkisikään muiden nähden. Naaraalla on taipumus olla armoton, jos kyseessä on taistelu toista vastaan ja hän ei hyväksyisi tappiota. Menneisyyden tapahtumien takia hänen kanssaan on vaikea aloittaa keskustelua. Jalomieli ei päästä lähelleen hänestä epäilyttäviä kissoja ja on näiden seurassa erityisen varuillaan. Hän on myös todella ennakkoluuloinen ja siksi voikin puhua muista kissoista selän takana. Lähes tuntemattomien kissojen kanssa hän myös haastaa ‘riitaa’ ärsyttämällä heitä. Naaras oikeastaan myös nauttii muiden ärsyttämisestä. Jos joku pääsee jollakin tavalla tutustumaan Jalomieleen, hän on kyseisten kissojen seurassa aivan eri maata. Hän on erityisen hauskaa seuraa ja suhteellisen puhelias, mutta hän ei mielellään hakeudun muiden seuraan itsestään, vaan odottaa muiden tulevan hänen luokseen. Mutta koska naaraalla on usein ‘pokerinaamansa’ yllä, niin useat ei osaa lukea hänen kasvoiltaan onko hän iloinen vai muuten vain huonolla päällä. Läheisiään kohtaan hän on erityisen lempeä. Hän haluaa heille vain parasta ja tykkää sisäisesti viettää aikaa heidän kanssaan. Läheiset ovat myös naaraan heikkous.

 

Menneisyys

Jalomieli syntyi lehtikadon aikaan järvi-alueella hieman syrjäisemmällä seudulla klaanien reviireistä. Hän syntyi lämpimiin oloihin puun juurikkoon hylättyyn mäyrän pesään, minne hänen Jokiklaanilainen emonsa synnytti pentunsa salaa. Pentuja oli kaksi Jalomielen lisäksi ja heidän nimensä on Aron ja Marek ja molemmat ovat Jalomielen isoveljiä.

Jalomielen emo oli silloin klaaninimeltään Versolehti, mutta hänen rakastuttuaan puoliksi kotikissakolli Itsukiin ja jätettyään klaanin pentujen syntymisen jälkeen emo nimesi itsensä Sorchaksi kumppaninsa avulla. Myös siihen aikaan Jalomielen nimenä oli Nehir, eikä hän pitänyt nimestään yhtään ja halusi useasti vaihtaa sen vaikkei voinut vanhempiensa estelyn vuoksi.

Veljiinsä verrattuna Jalomieli oli todella hiljainen ja yritti vältellä parhaansa mukaan leikkiin menemistä. Aron oli sisaruksistaan vanhin, ja samalla ehkä leikkisin sekä lapsellisin. Marek oli taas outo. Hän otti kaikki leikit melkein tosissaan ja välillä Aron ja hän piti erottaa toisistaan väkisin. Tämä oli syy miksi Jalomieli vältteli heidän seurassaan olemista.

Mutta heidän ollessa noin 8 kuukauden vanhoja, Marekin tilanne vaan ‘paheni’. Tämä harmaanruskea kolli söi väkisten Jalomielelle ja Aronille tarkoitetut riistat ja jos joku pisti vastaan, sai kynsistä. Tätä tapaa heidän vanhemmat eivät pystyneet estämään, koska he eivät tienneet. Edes Jalomieli ei pystynyt kertomaan, joten hän tyytyi tekemään niin kuin keskimmäinen sisaruksista halusi. Mutta Jalomieli kyllästyi tähän mitä pidempään se jatkui ja lopuksi meni veljeään vastaan. Kolli oli paljon kookkaampi Aronia ja Jalomieltä verrattuna, luultavasti tiheän ravinnonsaannin takia, mutta naaras yritti pistää veljeään vastaan. Mutta kuten Jalomieli oli arvannut, hän koki tappionsa ja saikin siitä pysyvät arvet silmänsä ylitse. Ennen kuin heidän vanhempansa tulivat metsästysreissulta, Marek oli vaatinut Jalomielen olla suu supussa tapahtuneesta. Ja heidän vanhemmat eivät koskaan saaneet tietää kuka Jalomielen silmään nämä arvet. He pelkäsivät veljeään liikaa.

Veljen armottoman vallan alla, Aronista ja Jalomielestä tuli kuin palvelijoita Marekille. Jos ei tehnyt kuinka hän tahtoi sai rangaistuksen. Ja jos Aron pisti vastaan Marek uhkasi häntä aina sillä, että esikoinen saisi samat arvet kuin Jalomieli. Jalomieli suorastaan inhosi Marekia ja halusi kovasti, että hänet potkittaisiin pois heidän perheestään. Olivathan kolmikko jo melkein vuoden vanhoja. Mutta tähän päivään ei mennyt kauan, kun Itsuki lähetti pennut yksitellen järjestyksessä omiin matkoihinsa. Ensiksi lähetettiin Aron, mutta tähän aikaan Marek oli pahimmillaan. Hänestä Jalomieli oli helppo leikkikalu ja vanhempien silmien välttäessä, hän johdatteli Jalomielen haluamattaan läheiselle joelle ‘metsästämään’. Jalomieli vielä uskoi veljensä muuttuneen ja uskoi Aronin lähdön tehneen kepposet Marekin mielelle, mutta toisin kävi. Marek huijasi Jalomielen joelle vaan siksi, että voisi hukuttaa naaraan. Ja näin melkein kävikin, ellei Jalomielen nykyinen kumppani Salviaviiksi olisi tullut juuri sopivasti paikalle. Noin puoli vuotta vanhempi Salviaviiksi tökkäisi Marekin sivuun ja hätisti kollin mennessään, mikä oli Jalomielelle ihme. Mutta tällöin Jalomielen ja harmahtavan kollin välille ei syntynyt mitään syvää, mutta tämä oli heidän ensimmäinen tapaaminen.

Marekista ei kuulunut tai näkynyt mitään tapahtuman jälkeen, mutta näinä lähiaikoina hän itsekin päätti itsenäistyä ja lähteä seikkailemaan. Hän vähän välillä klaanien reviireillä oleskeli, eikä hän usein selvinnytkään siitä ehjin nahoin. Varsinkin jos hän yritti metsästää klaanien ruokaa. Hän vietti yönsä usein turvallisissa hylätyissä pesäkoloissa ja naaras uskoi silloin selviytyvänsä erityisen hyvin yksikseen. Jalomieli myös välillä törmäsi Aroniin, joka oli kasannut itselleen oikean joukon kulkukissoja. Naaraan savunharmaa isoveli kyllä tarjosi nuoremmalle siskolleen paikkaa joukostaan, mutta Jalomieli kieltäytyi uskovansa pysyvänsä elossa ilman toisten apua.

Ollessaan noin 1½-vuotias nuorukainen hän tapasi ensimmäisen ‘kumppaninsa’, joka vei nuoren naaraan sydämen. Hän oli Nickolaus - valkoharmaa läikikäs noin 3-vuotias kolli, joka oli persoonaltaan täydellinen Jalomielelle. Kaksikko tutustui toisiinsa paremmin ja Jalomieli nuoren rakkauden vallassa, nämä kaksi olivat pian kumppaneita. Ja tässä tilanteessa Jalomieli ei osannut odottaa, että tämä suhde pilaisi hänen elämänsä.

Nickolaus oli erittäin halukas hankkimaan pentuja nuoren Jalomielen kanssa, jonka kanssa hän oli pian ollut jo kuukausia yhdessä. Jalomieli piti tulla mielipiteensä yllä, ettei halunnut omia pentuja, sillä hän vihasi niitä enemmän kuin mitään muuta. Mutta tämä jatkuva haluilu alkoi pian kääntää Jalomielen mielipidettä asiasta ja suostui silti haluamatta kollin vaatimuksiin. Jalomieli silti luotti Nickolaukseen. Mutta tultuaan tiineksi tälle kolille, Jalomieli sai selville Nickolauksen pettäneen häntä tuplasti kauniimmaan valkoisen kotikisun kanssa. Ja koska nämä kaksi majailivat lähellä kaksijalkalaa, Nickolaus oli ottanut tilaisuuden hyväksi ja etsinyt itselleen paremman korvikkeen tiineelle Jalomielle.

Tämä mursi Jalomielen sydämen täysin ja kolli jätti hänet lähtien tämän uuden naaraan mukaan. Naaras tuijotti murtuneena kumppaninsa perään ja sirpaileina hän lähti vaeltamaan takaisin vanhempiensa olinpaikalle. Hän halusi tukea, vaikka sitä ei itselleen myöntänyt.

Oleskeltuaan jonkin aikaa vanhempiensa siipien suojassa, hänen synnytyksensä käynnistyi yllättäen yöllä. Sanomatta vanhemmilleen mitään, hän meni saman joen varrelle synnyttämää 4 pentuaan missä Marek yritti hukuttaa hänet. Mutta koska häntä suorastaan vihastutti vastasyntyneiden pentujensa katsominen, niin miettimättä sen enempään hän pudotti yksitellen itkevät karvapallot veteen. Häntä ei silloin kaduttanut tekonsa, vaikka joutui kuuntelemaan omien pentujensa korvia ‘särkevät’ naukumiset. Hän ei olisi halunnut kasvattaa petturin pentuja. Ei mistään hinnasta.

Monen vuoden jälkeen, hän ei kyennyt lähtemään itsenäisesti matkustelemaan. Hän eleli vanhenevien vanhempiensa kanssa noin lähes 3-vuotiaaksi asti ja joutui tähän aikaan tekemään vähän kaikkea. Hänen vanhempansa saivat uuden pentueen, jossa oli 6 yksilöä ja Jalomieli toimi heidän ‘lapsenvahtinaan’, sekä ‘opettajana’. Hän opetti nämä metsästämään noin 6 kuukauden vanhoina ja Jalomieli oikeastaan nautti siitä, vaikkei näyttänyt sitä ulospäin. Samoihin aikoihin, hän oli metsästäessään seuraillut Jokiklaanin elämää ja tosissaan kiinnostui klaanielämästä todella paljon.

Jalomieli päätti noin 3½-vuotiaana hylkäävänsä kulkukissaelämänsä ja ryhtyä klaanikissaksi. Hän sai vanhemmiltaan tukea tähän valintaan, mutta klaanissa häntä katsottiin kieroon. Jalomieli joutui tällöin näyttämään taitonsa tehdäkseen vaikutuksen klaanin päälikköön, mutta voitti hänen vaikutuksensa itselleen ja pääsi soturiksi. Hän myös teki toiseen kissaan vaikutuksen, nimeltään Salviaviiksi, joka oli tunnistanut naaraan melkein heti. Silloin Jalomieli sai klaaninimensä, mutta hän ei pitänyt siitä yhtään. Heti kuultuaan ensimmäistä kertaan nimensä, hän muisti pentunsa. Pentunsa, jotka hän julmasti hukutti vastasyntyneinä. Hän ei pitänyt tekoaan jalona, ja nyt se oli osa hänen klaaninimeään. Mutta hän tyytyi elämään asian kanssa, mutta ei nykyäänkään pidä siitä, että häntä kutsutaan Jalomieleksi. Samoihin aikoihin Salviaviiksen ja Jalomielen suhde toisiinsa läheni, mutta Jalomieli pelkäsi rakastumista Nickolauksen jälkeen. Mutta Salviaviiksi antoi naaraalle aikaa miettiä mitä haluaa, ja silloin naaras antoi luottamuksensa kollille ja heistä tuli kumppanit, vaikka Jalomieli oli ollut klaanissa vasta puolisen vuotta. Heidän suhteensa on kestänyt ja Jalomieli yhä rakastaa Salviaviikseä koko sydämestään. Ja siitä lähtien naaras on elänyt klaanissa.

 

Muuta

  • Jalomieli on puoliksi brittiläinen lyhytkarva, sillä hänen isänsä oli sellainen rodultaan.
     
  • Hänen kulkukissanimensä on Nehir.
     
  • Jalomieli ei myöskään tiedä, että hänen yksi pentunsa Dakota on elossa.
     
  • Jalomieli ei ole mikään mestari riistan jahtaamisessa, mutta kalastaminen häneltä sujuu. Hän on myös taitava taistelemaan. Hän on myös suhteellisen hyvä uimaan, mutta välttelee sitä.

 

Copyright

Ender

©2019 Jalomieli | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com