Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SMOKE

kuva

Ikä 4 vuotta
Sukupuoli Kolli
Klaani Erakko
Asema Entinen soturi
Sisarukset Kaikusielu
♂, Keskiyönusva ♀, Virtapentu ♀
Vanhemmat Pohjoistuuli ♀ †, Myrskytuuli ♂ †
Kumppani Unisydän
†, Apilaloiste
Pennut Myrskyhaukka ♂ †, Valkopentu ♂ †, Hämähäkkipentu ♂ †, Pimennyspentu ♂ †

Soundtrack inFAMOUS Second Son soundtrack - Second Son

 

Ulkonäkö

Smoke on selvästi metsäkissa. Sen rakenne on vahva ja virtaviivainen, sulavan tyylikäs mutta samaan aikaan kevyehkö. Sen keho on enemmän jäntevä kuin lihaksikas, mutta voima puhuu kyllä puolestaan tarpeen vaatiessa. Smoke on suurikokoinen ja hieman kolhopiirteinen; kallo sillä on korkeaotsainen, kolmion muotoinen ja maskuliinisesti jykevähkö, vaikka samaan aikaan se ei saa sitä näyttämään raskaalta. Korvat sillä ovat kartiomaiset ja korkealle asettuneet, helpon näköisesti kääntyvät ja hyvin ääniä sieppaavat. Smoke kantaa itseään tietynlaisella ylpeydellä, sen liikkumistapa on kevyttä ja vaivatonta, eleet tyylikkäitä ja poikamaisia sekä huolettomia. Kolli sopisi hyvin johonkin New Yorkin katukuvaan polttamaan tupakkaa ja pitämään aurinkolaseja keskellä yötä.

Smoke on saanut aikaisemman nimensä Savukynsi niin savunvärisestä turkistaan kuin terävistä, ylipitkistä kynsistään. Kollin turkki on kevyttä, yksikerroksista ja hyvin ohutta ja se lähteekin helposti tuulen mukaan kuin silkkinen sametti konsanaan. Lentävyydestä saattaakin hieman päätellä, että kollin karva on pitkähköä, sellaista puolipitkää ja sen häntäkarvoitus etenkin on pitkää ja roikkuvaa. Smoken turkki on sen ylpeys ja kollin saattaakin usein nähdä siistimässä itseään. Turhaan sitä ei siis sanota komeaksi sellaisella bad boy -tavalla, mikä herättää monenkin kissan huomion - eikä se jää vain naaraisiin.

Smoken kehossa on kuitenkin myös arpia, mitkä tuovat sille myös hieman katu-uskottavuutta. Kolli kantaa oikeanpuoleisessa korvassaan pitkää lovea, joka halkaisee melkein koko korvan kahteen osaan jatkuen arpena korvantaustaa pitkin niskaan. Sillä on myös silmän säästänyt arpi vasemman silmänsä päällä sekä kynnenjäljet samalla puolella olkapäässään. Savunharmaalla kollilla on muutama kipeä ruhje ja ne vaivaavatkin sitä edelleen, vaikka osa onkin parantunut jo sen verran, että niitä ei niinkään näe. Etenkin sen oppilasaikoina murtunut takajalka saattaa olla haitaksi silloin tällöin, eikä Smoke koskaan voi tietää, milloin sen jalka pettää. Smoken silmät ovat teräväkulmaiset, ilmeikkäät sekä väriltään polttavan keltaiset. Pitkät viikset sekä tumma nenä ja polkuanturat kruunaavat kollin ulkomuodon.

 

Luonne

Smoke on muuttunut paljon sen jälkeen, kun se syntyi klaaniin. Todellakin. Se on muuttunut myös sen jälkeen, kun se lähti klaanista sekä oletetun kuolemansa jälkeen. Voisi olettaa sen muuttuneen vakavaksi ja kireäpinnaiseksi vanhukseksi kokemustensa myötä, mutta sitä se oikeastaan juurikin ennen oli. Elämänsä tapahtumien kautta se ymmärsi, miten arvokas sen yksi ainut henki onkaan, joten se päätti laskea irti ja revitellä hieman. Nykyään Smoke onkin poikamainen, rento ja se vitsailee helposti huonoissakin tilanteissa. Edelleen se osaa olla hieman tahditon sekä ajattelematon, mutta omaa myös rippeitä vanhasta minästään kyeten siis ajattelemaan asioita myös vakavalta kantilta. Se vaatii kuitenkin hieman tuuppaamista jos jonkinlaisissa tilanteissa, jos tahtoo sen käyttäytyvän kuin mallikansalainen.

Eniten Smoke viihtyy muutaman kissan porukassa, "jengissä", vaikka sillä ei sellaista omasta takaa olekaan. Se nauttii kertoa muille juttuja, puhua ja nauraa kovaan ääneen. Smoke on muuttunut entistä elämäänsä sosiaalisemmaksi ja se saakin helposti ystäviä taipuisan kielensä ansiosta. Siihen on helppoakin helpompi tutustua, mutta vaikka Smoke on avoin, se ei ole tyhmä. Smoke ei luota täysin ventovieraisiin, vaikka kyseinen seikka peittyykin taitavasti sen puheliaan kuoren alle. Se osaa tarkastella tilannetta ja varoa kieltään.

Nykyisen rennosta asenteestaan huolimatta Smoke omistaa edelleen yhden tietyn luonteenpiirteen, mitä se on aina kantanut mukanaan: se on hyvin, hyvin pitkävihainen. Vaikka kolli ei edelleenkään suutu nollasta sataan useimmissa tilanteissa, niin kun se kerran suuttuu, se muistaa kyllä kaunansa pitkään, valelee ja hoivaa sitä aina siihen saakka, että se saa maksettua jopa verisesti takaisin. Smoke ei päällisin puolin ole brutaali persoona, mutta se kyllä nauttii vihaamiensa kissojen henkisestä tuskasta, jos vain siihen on tarvetta.

 

Menneisyys

Smoke on yksi niistä harvoista kissoista, jotka ovat syntyneet vanhoilla reviireillä. Tai no, aivan sen laitamilla. Kolli syntyi nimittäin sisaruksiensa Kaikusielun sekä Keksiyönusvan, ja menehtyneen Virtapennun, kanssa Tuuliklaanin reviirin takana olevassa ladossa. Sen emo oli Kuutamotähden tytär Pohjoistuuli ja isä silloinen varapäällikkö Myrskytuuli, joka kuitenkin kuoli pelastettuaan Jokiklaanin Aaltotähden karhulta ottamalla tuolle tarkoitetun iskun vastaan. Pohjoistuuli taas kuoli synnytyksen komplikaatioihin, joten kolli ei missään vaiheessa saanut tuntea vanhempiaan. Kollin alkuperäinen nimi oli Savukynsi klaanien tapojen mukaisesti, mutta nykyään se ei kanna enää kyseistä nimeä taakkanaan. Klaanit jatkoivat matkaansa ladolta koiran hyökkäyksen jälkeen poistuakseen Nelipuulta iäksi kohti uutta seutua.

Järvireviirillä Smoke nousi sisaruksiensa rinnalla oppilaaksi. Tuo sai mestarikseen klaanin varapäällikkö Haukkakynnen. Kuitenkin kohtalo puuttui peliin, ja Smoke - silloinen Savutassu - menetti mahdollisuutensa harjoitella: oppilaiden metsästyskokeen aikaan jo edesmennyt kulkukissa Arrow hyökkäsi Savutassun kimppuun. Samassa rytäkässä kollin toinen takajalka murtui ja tuo joutui keskeyttämään koulutuksensa. Ollessaan viisitoista kuuta vanha Savutassu pääsi jatkamaan koulutustaan uuden mestarinsa Tiikeriraidan johdolla, joka koulutti myös kollin veljeä Kaikutassua.
Savutassu nousi soturiksi ja sai nimekseen Savukynsi. Heti sen jälkeen Tiikeriraita sai uuden oppilaan, Unitassun. Savukynsi ihastui nuoreen naaraaseen hyvin pian, mutta tuo ei uskaltanut kertoa tunteistaan Unitassulle, olihan naaras vielä oppilaskin. Niinpä se odotti ja piiritti naarasta orastavan ystävyyden kera.

Kului jonkin aikaa. Savukynsi oli ystävystynyt soturi Apilaloisteen kanssa ja se tiesikin - tai lähinnä aavisteli -, että naaras havitteli mainitulta ystävyydeltä jotain enemmän. Savukynttä revittiin kahteen suuntaan, mutta lopulta se päätyi Unitassuun, josta tuli hieman myöhemmin soturi Unisydän. Apilaloiste oli raivoissaan menetettyään oivan tilaisuuden saada itselleen pitkän hakemisen jälkeen kumppani. Metsässä Apilaloiste kävi Savukynnen kimppuun ja lipsautti odottavansa kollin pentuja. Savukynsi ei kuitenkaan uskonut sitä, sillä se ei uskonut yhden yhdessä vietetyn kerran johtavan mihinkään. Samana iltana Unisydän sai tietää odottavansa myös Savukynnen pentuja. Alkushokin jälkeen kolli oli vain ihmeissään. Se saisi kaksi pentuetta, eikä kumpikaan naaraista tiennyt toistensa pentueista mitään. Kaiken onnensa keskellä Savukynsi tiesi, että ongelmat odottivat sitä kyllä nurkan takana.

Savukynsi oli hyvin omistushaluinen ja hankala, kun Myrskyklaanin eräs soturi, punasilmäinen Haukkasiipi, alkoi näyttää kiinnostusta Savukynnen siskoa Keskiyönusvaa kohtaan. Kolli ei todellakaan pitänyt valkoisen kollin lähentely-yrityksistä, vaikka ne eivät sille millään tavalla kuuluneetkaan. Savukynsi piti kyllä huolen, että se kertoi valheita Haukkasiivestä siskolleen saadakseen nuo eroon toisistaan koska Haukkasiipi ei suostunut luovuttamaan, tapahtui tapaturma. Oikea tapaturma, Savukynsi ei suunnitellut tekevänsä mitään sellaista, että pienen yhteenoton takia metsässä Haukkasiipi kolahtaisi kiveen ja halvaantuisi. Kolli oli mennä järjiltään, sillä sen oli selitettävä siskolleen ja klaanille, mitä oli juuri tapahtunut. Savukynsi tahtoi Keskiyönusvan ymmärtävän, että se ei ollut meinannut mitään tällaista tapahtuvaksi, mutta sisko oli suunniltaan. Haukkasiipi lopulta kuoli elimiensä pettäessä, kun parantaja Roihumarja ja tuon oppilas Iltatassu eivät kyenneet tekemään mitään.

Pentujen syntymän jälkeen kolli tunsi vetoa klaanin rajojen ulkopuolelle. Molemmat naaraat, sekä Unisydän että Apilaloiste, alkoivat käydä hankaliksi Savukynnen pienen hairahduksen vuoksi, eikä kolli enää jaksanut niskaansa satavaa ristitulta. Etenkin Unisydän teki tilanteen hankalaksi, sillä naaras oli yhä enemmän ja enemmän takertuvainen ja mustasukkainen uhaten jopa tappaa itsensä, jos Savukynsi jättäisi tuon. Unisydämen toimien takia Savukynnen raukkaus tuota kohtaan hiipui kuin hiillos, eikä se välittänyt enää Apilaloisteestakaan naaraan manipuloivan luonteen vuoksi. Savukynsi kuitenkin kuuli, että Paahdesielu oli vienyt mukanaan Kipinäpennun mutta myös Apilaloisteen ja Hämähäkkipennun, sen oman pojan, mukanaan vuoristoon. Kolli oli hyvin pettytynyt toiseen soturiin, mutta samaan aikaan se oli tyytyväinen päästessään taakoistaan eroon. Eräänä aamuna Savukynsi jättikin klaanin ja samalla Unisydämen taakseen. Se ei tiennyt, että naaras kuolisi melkein heti sen jälkeen, vaikka toki moinen oli odotettavissa. Kolli muutti asumaan Tuuliklaanin metsän taakse ja vaihtoi nimekseen Smoke. Myöhemmin samana päivänä kolli törmäsi Silver Mint Leavesiin, ja kaksikko lähti erään sopuisan keskustelun jälkeen pohjoiseen etsimään uusia seikkailuja.

Vähän aikaa Tiikeriraidan emo ja Smoke ehtivätkin olla rauhassa. Niiden suhde ei ollut millään tapaa romanttinen, vaan pikemminkin nuoren ja vanhan kissan luottavainen ystävyys. Mikään hyvä ei kuitenkaan saanut kestää kuin vähän aikaa, kun vuorilta palaava Pohjoisen Kanjonin Imperiumi palasi kanjonilleen silloisen marsalkkansa Russian johdolla, mikä eräänä iltana johtikin sitten rajuun yhteenottoon aivan kanjonin reunalla. Sen seurauksena Silver Mint Leaves tapettiin ja Russia pudotti Smoken kanjonin reunalta alas. Kolli tiesi kuolevansa, eikä se ehtinyt lausua rukouksiaan Tähtiklaanille. Smoke kuitenkin heräsi vielä. Kelmeä aurinko otti sen vastaan tunkkaisen ilman kera, eikä entinen soturi hetkeen ymmärtänyt päätyneensä patikoineiden kaksijalkojen mukana eläinlääkäriin ja siitä kotikissaksi hoitoon. Smokella oli useampi murtunut luu sekä viimeinkin myös kunnollinen lasta jalassaan, jonka se oli kauan sitten oppilasaikoinaan murtanut. Se jäi asumaan kaksijalkojen luokse hoidattaakseen haavansa, mutta aika kuitenkin teki tepposet ja vaikka Smoke pääsi yksin ulos, se ei koskaan ottanut suunnakseen klaanien reviirejä. Ei kertaakaan.

Edes Smoke ei kuitenkaan kyennyt olemaan kuulematta järven tuhosta. Sen karvat nousivat pystyyn ajatuksesta, että koko sen perhe olisi kuollut ja samaan aikaan se alkoi katua kamalasti, miten se ei ollut heti selviydyttyään palannut takaisin kotiin. Niinpä Smoke vaelsi Kaksijalkalasta viimeinkin takaisin luonnon helmaan. Sitä ei odottanut kuitenkaan kukaan lämpimin nuolaisuin tai onnellisin maukausuin. Järvi oli tuhoutunut.

 

Muuta

  • Smoken alkuperäinen nimi klaanipohjalta oli Savukynsi.
     
  • Smokella on paljon sukua ympäri klaaneja, mutta etenkin Myrskyklaania. Tämä johtuu Kuutamotähden suuresta suvusta, joten jokainen sukulainen olisi vaikeaa nimetä. Smoke ei tiedä sisarustensa olevan vielä elossa tuhon jälkeen.
     
  • Smoke on oppinut elämänsä aikana tempun jos toisenkin, mutta edelleen se luottaa silkkaan raakaan voimaan sekä teräviin kynsiinsä, joiden otteeseen ei monikaan tahdo joutua. Kolli on myös keveytensä ansioista ketterä.

 

Copyright

Luke

©2019 Smoke | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com