Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JAY

kuva | yhteiskuva | ryhmäkuva

Ikä 4 kuukautta
Sukupuoli Kolli
Klaani Kulkukissa
Asema Sacran perillinen
Sisarukset Victor ♂ †, Scherezade ♀ †, Orlando ♂ † | Chaos ♂, Edelweiss ♀, Sagan ♀, Psycho ♀
Vanhemmat Frost ♀ †, Sacra ♂
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Soundtrack Tulossa

 

Ulkonäkö

Jay on nuori ja salskea, tyylikäs sekä huoliteltu tapaus, mutta ei millään erityisellä tavalla komea tai silmiinpistävän miellyttävä. Sen rakenne on sutjakka, eikä se omista lihasmassaa kuin tarpeellisen. Kollin rakenne on hieman korkeuttaan pidempi, se kantaa häntäänsä matalalla ja rankaansa suorana. Jayn ryhdissä onkin paljon kehumista ja usein se näyttääkin valppaalta kuin vahtikoira teräväkärkiset korvat pystyssä, katse tiukasti eteenpäin ja ilme värähtämättömänä. Kollin jalat ovat hyvin kulmautuneet, pitkähköt ja selvästi vahvat, mikä saakin sen harppomaan normaalia pidemmin askelin kuin vain itseään näytelläkseen. Jay tekeekin kaikkensa eleillään saadakseen kaiken positiivisen ja ihailevan huomion kohdistumaan itseensä. Kaikessa hiljaisuudessaan se antaa itsestään arvokkaan kuvan, vaikka se ei arvostusta ansaitsisi.

Jayn kallo on kiilamainen, otsa korkeahko ja kulmat tarkasti piirtyneet. Sillä täten onkin etenkin voimakkaat kasvonpiirteet ja se on hyvin tunnistettavissa kyseisen seikan johdosta. Kolli on useimmiten hyvin ilmeetön, ei silti vakavalla tavalla, eikä se suo usein silmäystäkään itseään alempiarvoisille. Sen huomio keskittyy vain sille itselleen tärkeisiin asioihin. Eniten huomiota kiinnittää kuitenkin mantelimaisten, yläluomestaan hieman kalseahkosti painuneiden silmien väri: Jay omistaa suvulleen perinteikkään hopeat sielunpeilit, joiden kylmyys ei jätä ketään tavoittamatta. Jay viestittää jo katseellaan, miten se halveksiikaan muita sekä etenkin tavallisia tallaajia.

Nuori kolli omistaa väritykseltään niin isältään kuin emoltaankin perityn karvan. Se on valkoharmaa, harmaalta sävyltään normaalia enemmän hopeaan taittava kuten isänsä Sacra. Valkoinen lähinnä toimii pelkkänä pohjavärinä, sillä harmaat läikät ovat ympäri kollin kehoa parina suurempana merkkinä. Sillä on pieni huppu korvillaan sekä harmaa kuononvarsi. Häntä sillä on enimmäkseen harmaa, mutta aivan tyvestä se on valkea. Karvan laatu taas on ohutta, ihonmyötäistä ja hengittävää. Se ei useinkaan mene takkuun ollen täten helppohoitoinen. Jay kuitenkin korostaa olettamaansa komeutta pienillä asioilla kuten linnunsulilla, joita se saattaa kiinnittää yhden tai kaksi korvansa taakse niskaturkkiin. Se suosii eniten närhiä.

 

Luonne

Omalaatuisuus kuvaa Jayta hyvin. Todellisuudessa se ei ole ollenkaan sellainen kuin ensisilmäykseltä odottaisi, eikä sen raivostuttavaa käyttäytymismallia täten osaa odottaa. Yleensä Jayn persoonallisuus tuleekin siis täysin puun takaa ja moni siihen tutustunut katuu syvästi edes yrittäneensä. Jay onkin hyvin itsekeskeinen, omapäinen sekä silkkaa kunnioitusta ja valtaa haluava nuorukainen, joka ei hirveämmin jaksa välittää muiden mielipiteistä saatika jäädä edes kuuntelemaan niitä. Se usein keskeyttää röyhkeästi ja täten ilmaisee, miten sen mielipide on juuri se ainut ja oikea, eikä muita mielipiteitä sen kuuleviin korviin sallita. Kolli kuvittelee omaavansa jonkinlaista määräysvaltaa muihin, mikä taas voi ajaa sen vaarallisiin tilanteisiin, sillä se ei niinkään omista viettiä varovaisuuteen. Kolli kuvittelee siis olevansa täydellinen johtaja, moni odottaa tapaavansa sellaisen kissan, mutta totuus on aivan päälaellaan.

Jay ei kenenkään tiedon mukaan omista hellää puolta, eikä sillä myöskään siksi ole sellaista näytettävänä kenellekään. Kolli on impulsiivinen, hallitsematon, teräväsanainen ja tyhmänrohkea. Jay rakastaa vaarantunnetta vain siitä syystä, koska se tykkää elvistellä kokemillaan vaarallisilla tilanteilla, eikä se varsinaisesti sisäistä käsitettä "vaara". Jay kaipaakin korvansa juureen usein sen pienen äänen, joka edes yrittää palauttaa sen oikeille raiteilleen. Kolli ei kuitenkaan arvosta muiden yrityksiä hallita itseään. Se kokee olevansa ja täten pyrkii myös pitämään paikkansa pahnojen päälimmäisenä.

Rasittavan ja impulsiivisen luonteen alla Jay on myös yllättävän nokkela. Se osoittaa sen niin vaaratilanteissa kuin myös ärsyttämällä muita keskustelussa ja lyttäämällä noita. Harvoin kukaan kuitenkaan ymmärtää, että nuorukaista on hankala ajaa nurkkaan, koska se uskoo aina voittavansa, ei ymmärrä häviötä ja antaa kyllä uhkauksien lentää.

 

Menneisyys

Alunperin Jay syntyi järvellä olevan Kaksijalkalan saastaisille kaduille eräänä sateisena syysiltana. Kollin emo oli Frost ja isä Sacra, joilla oli jo yksi aikaisempi pentue keskenään. Sattumien kautta Frost ja Sacra kuitenkin kohtasivat uudelleen, mikä johti tämän kyseisen pentueen syntymään. Jayn isä Sacra tuli noutamaan pentujaan surmaten samalla reissulla Jayn emon Frostin ja sen yhden vanhemman siskon, joka oli liian heikko isänsä tarkoituksia varten, selvästi kehitysvammainen ja täten huonossa asemassa selvitäkseen edes seuraavaan päivään. Niin viisi kulkukissapentua päätyivät Sacran joukkoihin.

Jay kasvoi hoivaemonsa suojissa tarkan silmän alla kera jäljelle jääneiden sisarustensa. Lähes ensimmäisistä päivistään alkaen se oli tietoinen taakasta, Jayn itsensä mukaan oikeudesta, periä isänsä Sacran suuri kulkukissajoukko. Nuori kissa tahtoi kaikkien kunnioituksen itselleen. Se himoitsi silmät kiiluen valtaa sekä silkkaa voimaa, jota käyttää hyväkseen vihollisten maahan polkemisessa. Nuorukainen ehtikin suunnitella valtakautensa jo pitkälle jaksaen joka päivä muistuttaa muita silkalla raivostuttavalla olemassaolollaan, miten juuri se tulisi olemaan kaikkien herra. Ei kukaan muu. Niinpä Jay päivä toisensa jälkeen nautti yhä enemmän ja enemmän olemattomasta valokeilastaan, vaikka muut, etenkin sen sisarukset, tekivät kyllä selväksi, missä meni raja. Silti se aina ylitti rajan kuin veteen piirretyn viivan. Kukaan ei voisi määräillä sitä!

Eräänä päivänä Chaos karkasi Lily-nimisen kasvattiemon hoteista, eikä Sacra ollut mielissään. Jay toisaalta oli! Se vihasi Lilyä ja tuon omia pentuja yli kaiken, joten se koki naaraan tulevan rangaistuksen olevan vain alkupala omille huveilleen. Se katsoikin virnistellen vierestä, kun Sacra päätti surmata Lilyn saatuaan poikansa takaisin kulkukissojen silloiseen leiriin kanjonijärven rannalle pohjoiseen. Sen jälkeen pennut eivät enää saaneet emoa hoivaamaan itseään, sillä ne olivat jo tarpeeksi vanhoja koulutusta varten. Sacra ei kuitenkaan ehtinyt sotiensa ohelta kouluttamaan pentujaan aivan heti, sillä tuo hoiti ensin Taivasklaanin pois jaloistaan. Ongelmat kuitenkin ilmaantuivat heti sen jälkeen, sillä Heavy Rain niminen naaras oli päättänyt iskeä silmänsä Sacran joukkoon hajottaakseen sen. Asiat tapahtuivat hyvin nopeaan tahtiin, kun Victor liittoutui Heavy Rainin kanssa, Pohjoisen Kanjonin Imperiumi petti Sacran ja suurin osa kulkukissoista hukkui keväiseen järveen. Yksi Imperiumin kissoista, Kedrov, uhkasi Psychon henkeä ja täten jäljelle jääneet imperiumilaiset pakenivat pentu mukanaan. Sacra jäi lopulta järvitaistelun jälkeen vangiksi ja joukot hajosivat.

Sacran pennut eivät kuitenkaan jääneet kiinni. Ne lähtivät Kasparovin, Natashan ja Kedrovin perään tappijaloillaan hankkiakseen siskonsa takaisin. Pakeneva Imperiumi oli helppo jäljittää, eikä noilla ollut enää syytä pitää Psychoa mukanaan ja koska tuota ei voinut Sacran takia tappaakaan, niin sisarukset saivat jälleen toisensa läjään. Niiden matka siitä jatkui kohti tuntematonta, vaikka Jay kuinka kovasti olisikin tahtonut kääntää sisaruksilleen selkänsä ja johtaa nuo olemattomaan sotaan Sacraa auttamaan.

 

Muuta

  • Jay on Sacran oikeutettu perillinen nyt kun Victor on kuollut, mutta se ei ole saamassa minkäänlaista asemaa ojennettuna, koska Sacralla ei enää edes ole joukkoja, jotka periä. Se ei kuitenkaan suostu tiedostamaan kyseistä seikkaa, minkä johdosta se edelleen jahtaa johtajan paikkaa itselleen.
     
  • Jaylla on monta sisarusta kahdesta pentueesta: jo edesmenneet Victor - ennen myös Häivähdystähtenä tunnettu -, Scherezade ja Orlando ensimmäisestä, ja Chaos, Edelweiss, Sagan ja Psycho toisesta. Sen emon nimi oli Frost ja sillä oli myös neljäs sisko, mutta Sacra tappoi kehityshäiriöisen pennun.
     
  • Jay ei ole vahva, ei mikään tavallista erityisen paljon nopeampi, eikä siltä löydy taistelutaitoja nimeksikään. Mutta yksi ässä nuorella kollilla on hihassaan: se ymmärtää yllättävän hyvin taivaan ja tähtien asennosta, mihin suuntaan sen pitää mennä, jos se tahtoo löytää jotain. Nuorukainen ymmärtää myös auringosta ja kuusta asioita, jos sen vain tarvitsee.

 

Copyright

Luke

yhteiskuva © Silagul

ryhmäkuva © Butterfly

©2019 Jay | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com