Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

DILEMMA

kuva | vartalokuva

Ikä 4 vuotta
Sukupuoli Kolli
Klaani Erakko
Asema Ei ole
Sisarukset Problem ♀ ?
Vanhemmat Nyra ♀ †, Carbon ♂ †
Kumppani Ei ole
Pennut Ei ole
Soundtrack Audiomachine - The Truth

 

Ulkonäkö

Dilemma on kooltaan keskiverto kolli, ei mitenkään kamalan suuri, muttei mikään pieninkään. Mikään lihaskimppu Dilemma ei ole, vaan sen vartalo on enemmän jäntevä ja sulava. Kollin jalat ovat kohtuullisen pitkät ja selkä on keskipitkä. Kollin turkki on melko lyhyttä, muttei yhtä ohutta ja sileää kuin esimerkiksi siamilaisilla kissoilla. Dilemman turkki on hieman pörrössä rinnasta, vatsan alta ja lonkkien kohdalta. Niskassa kollilla on hieman pidempi karvatupsu. Dilemman turkki on pääväriltään valkoinen, sitä kuitenkin kuvioittavat kauttaaltaan harmaat kuviot. Kollin selässä on tuhkanharmaata tummempi kylmänharmaa, epätasainen satula. Satula lähtee kollin niskasta ja loppuu lonkkien päälle, missä satula peittää läiskän tavoin myös suuren osan kollin lonkkia. Valkoisen turkin ja tummemman harmaan satulan rajalla kulkee kauttaaltaan vaaleamman harmaa alue, johon tummempi harmaa liukuu. Kollin kasvot ovat suipot, posket pyöreäpiirteiset, vaikka poskien kaari onkin selkeästi näkyvissä. Kollin kuono on myöskin pehmeä piirteiltään ja leuka on kapea. Dilemman kasvoissa harmaa väritys jatkuu vaaleanharmaana alueena, joka peittää otsan ja korvat ja jatkuu kuonon päälle saakka, niin että väri vaalenee otsalta kuonoa kohti mentäessä. Otsassa ja kollin kasvoissa on tumman harmaita raitoja, jotka ovat saman sävyisiä kuin kollin selkäturkki. Dilemman silmien alapuolella on kaksi leveää poikittaista raitaa. Kollin korvat ovat teräväkärkiset, leveät ja taipuisat. Korvien tyvi on samaa tummanharmaan sävyä kuin raidat. Korvat ovat sisältä sekoitus vaaleanharmaata ja vaaleanpunaista ja niissä kasvaa valkoista karvaa. Dilemman kenties tunnusomaisin piirre on kollin silmät. Ne ovat tunnistettavan tasaisen ovaalin tai soikion muotoiset ja vinot. Dilemman silmät ovat väriltään vaalean violetit ja usein niissä on huvittunut pilke. Kollin kuonon oikea puoli on harmaa ja vasen vaaleanpunainen. Kollin viikset ovat pitkät ja hopeaisen valkoiset. Dilemman käpälissä on poikittaisia harmaita raitoja, lähellä tassujen kärkiä. Polkuanturat, samoin kuin sirppimäiset, lujat kynnet ovat tumman harmaat. Dilemman häntä on melko pitkä ja siinä karva on hitusen muuta turkkia pidempää, niin että hännän kärki näyttää lähes terävältä. Hännän yläosassa kulkee tumman harmaa raita, tai siima, joka jatkuu hännän päähän asti. Siimasta lähtee raitoja hännän alaosaa kohden, mutta ne eivät ole rengasmaisia. Hännänpää on tummanharmaa. Dilemmalla on kaksi pitkää arpea, jotka kulkevat tuon vatsan alitse. Hänellä on myös yksi arpi vasemmassa takatassussa lähellä tassun kärkeä, sekä yksi lyhyt vasemmassa lavassaan.

 

Luonne

Dilemma on päällisin puolin hilpeä, lähes aina hyväntuulinen, karismaattinen ja joskus jopa yliaktiivinen kolli. Häntä harvoin näkee ilman leveää hymyä kasvoillaan ja toisinaan hänen tempauksensa saattavat näyttää hyvin kummallisiltakin. Dilemma on luonteeltaan yleensä oikeudenmukainen, myötätuntoinen ja empaattinen. Kolli puolustaa itselleen tärkeitä ja läheisiä kissoja viimeiseen asti ja osaa olla lämmin ja rakastava. Läheiset ovatkin kollille tärkein asia. Dilemma on melko sitkeä ja periksi antamaton, mutta on pulmatilanteissa valmis tekemään kompromisseja. Huolimatta Dilemman hyväntuulisesta ulkomuodosta, kollin ulkokuori kätkee sisälleen syvän surun ja sitäkin syvemmän katumuksen. Kolli katuu menneitä tekojaan ja menetettyjä henkiä ja kyseinen katumus on suurin syy siihen, miksi Dilemma ei voi sietää väkivaltaa tai tappamista. Kyse ei ole siitä etteikö kolli kykenisi tappamaan, päinvastoin hän on tehnyt sitä mielestään liikaa. Dilemma osoittaa myötätuntoa ja armoa pahimmillekin vihollisilleen, eikä tahtoisi satuttaa noitakaan. Vielä syvemmällä katumuksen alla, on kuitenkin lähes vaarallinen, kylmä piirre, joka ilmenee hyvin harvoin, silloin jos joku todella pahasti satuttaa kollin läheisiä. Silloin Dilemman anteeksiantavainen ja väkivallaton puoli saattaa kadota ja kolli voi olla hyvinkin julma ja armoton. Juuri tämän piirteen Dilemma yrittää kuitenkin kaikin keinoin pitää piilossa ja estää nousemasta pintaan. Siksi hän välttää käymästä vihollistensakaan kimppuun vaan yrittää selvittää kaiken puhumalla. Dilemma on yleisesti rohkea ja utelias ja matkustaa mielellään tutustuen uusiin kissoihin. Puheliaaksikin kollia voisi kuvailla. Hän ei kuitenkaan mielellään matkaa yksin, sillä silloin menneisyys tuntuu puristavan hänet tiukemmin käpäliinsä ja Dilemma vajoaa yksinäisyyteen ja hautomaan katumuksessaan. Sen tähden Dilemma matkustaakin mieluummin jonkun seurassa, kuin oleilee yksin. Yksin ollessaan kollilla onkin taipumusta jopa masennukseen. Dilemma tahtoo nähdä muissa aina noiden hyvät puolet ja onkin päällisin puolin optimisti sen suhteen, että uskoo, että jokainen voi muuttua. Dilemman kiintyessä johonkuhun, tämän menettäminen on pahinta, mitä kollille voi sattua, hän on mielestään nähnyt liikaa kuolemaa. Dilemmalle onkin kehittynyt ehkä jopa pienoinen pakkomielle auttaa niitä, jotka ovat vaarassa. Mikäli kolli rakastuu johonkuhun, kollille tuottaa vaikeuksia suoraan puhua tunteistaan, vaikka tuo ne eleillään kykenisikin osoittamaan. Tämä johtuu ehkä osin siitä, että sisimmässään kolli ei ajattele ansaitsevansa rakkautta ja pitää itseään jopa vaarallisena.

 

Menneisyys

Dilemma syntyi kahdelle kulkukissalle. Hänen emonsa nimi oli Nyra ja isän Carbon. Dilemmalla oli myös yksi nuorempi sisar eri pentueesta nimeltä Problem.

Kolli ja tämän vanhemmat asuivat suuressa kulkukissajoukossa, eräässä kaksijalkalassa, melko kaukana klaanien uusista reviireistä, sekä järvireviiristä. Kulkukissajoukko koostui useista entisistä erakoista sekä kotikissoista. Joukko oli enemmänkin yhteisö kuin tiivis lauma, sen kaikki jäsenet eivät olleet läheisissä tekemisissä keskenään, eivätkä esimerkiksi nukkuneet samassa leirissä klaanikissojen tapaan. Kuitenkin kissojen yhteisöllä oli joukko vanhimpia kissoja, jotka pitivät järjestystä yllä.

Kun Dilemma oli vuoden ikäinen toinen kulkukissalauma, hieman samankaltainen kuin heidän omansa, saapui heidän reviirilleen. Vanhimmat olisivat olleet halukkaita selvittämään syntyneen kiistan puhumalla, sillä saapuneet kissat vaativat reviiriä omakseen. Tulokkaat eivät kuitenkaan olleet halukkaita keskustelemaan, niillä oli takanaan verinen menneisyys ja ne olivat kulkeneet jo pitkään, jättäen taakseen useamman vallatun ja surmattujen kissojen jäljiltä asumattomat reviirit. Uusilla kissoilla ei ollut halua jäädä asumaan paikalle, ne vain tahtoivat häätää Dilemman yhteisön pois, tappaa heidät, mikäli mahdollista.

Kahden lauman välille syttyi avoin sota. Monia kissoja kuoli ja Dilemma taisteli itsekin saapuneita kissoja vastaan, haavoittaen ja tappaen noita pelastaakseen oman joukkonsa jäsenet. Kyseisessä sodassa harmaavalkoinen kolli sai arpensa.

Kun kahden lauman välillä riehunut verinen sota oli jo jatkunut useamman kuun ja Dilemman lauma alkoi heikentymään, saapuneet kissat rehentelivät sillä, kuinka heidän reviirinsä vallattuaan he jatkaisivat matkaansa ja tekisivät saman seuraavissa kaksijalkaloissa asuville kissojen laumoille.

Dilemma yritti kuumeisesti keksiä, miten sota voitaisiin lopettaa. He eivät voisi antaa kissojen jatkaa voittokulkuaan, koska silloin myös lähistön muut laumat saisivat nämä vihamieliset tulokkaat niskaansa ja ties kuinka monet muut heidän jälkeensä.

Lopulta Dilemma keksi keinon. Kolli päätti johdattaa kaksijalkojen eräällä pihalla pitämät koirat avuksi taisteluun. Ne tekisivät selvän tulokkaista, muuta keinoa ei ollut, vaikka se vaarantaisikin heidän oman joukkonsa jäsenetkin. Tulokkaat oli kuitenkin pysäytettävä, sillä heidän voittonsa merkitsisi suurempaa tappiota kuin vain Dilemman lauman häviämistä. Dilemma laajensi aukkoa kaksijalkojen aidassa, jotta koirat mahtuisivat siitä ulos. Saadessaan urakan valmiiksi, kolli naukui koirille niin kauan, että sai kiinnitettyä niiden huomion. Pahaksi onneksi, juuri kun Dilemma oli aikeissa pinkaista pakoon koirien edellä ja johdattaa heidät taistelijoiden joukkoon, kolli jäi käpälästään kiinni kaksijalkojen aitaan. Dilemma oli varma että kuolisi, mutta hänen onnekseen koirat pinkoivat hänestä piittaamatta vapauteen.

Kun Dilemma viimein pääsi vapaaksi aidasta, uusi arpi muistonaan, hän säntäsi taistelijoiden luo, varmana siitä, että koirat olisivat menneet muualle. Hän kuitenkin kohtasi järkytyksen saapuessaan taistelupaikalle. Joka ikinen taistelleista kissoista, ennen niin suurien joukkojen jäsenistä, lojui kuolleena maassa, sekä tulokkaiden jäsenet, että Dilemman oma yhteisö. Kolli kulki turtana kissojen ruumiiden välissä. Mukana oli myös pentuja, sillä koirat olivat raahanneet taisteluihin osallistumattomat pesistään ja surmanneet heidätkin. Sekä Dilemman vanhemmat, että yhteisön vanhimmat kissat olivat kaikki kuolleet. Sisartaan Dilemma ei löytänyt, eikä vieläkään tiedä, selvisikö tuo vai ei.

Menetys muutti kollin täysin ja hän käsitti, että oli tappanut kaikki ne kissat, vaikkei omin käpälin. Hän oli silti vastuussa, eikä ole vieläkään päässyt yli menetyksestä, vaan elää syvässä katumuksessa. Dilemma muistaa yhä kuinka monta pentua sinä päivänä kuoli, hän myöskin ymmärsi, että aitaan jääminen oli varmasti jonkin korkeamman tahon tahto, hänen rangaistuksensa oli jäädä henkiin ja katua.

Kolli lähti kotipaikastaan ja matkasi useamman vuoden. Dilemma pyrki olemaan satuttamatta enää ketään ja pelastamaan pelastettavissa olevat. Hän matkasi toisinaan satunnaisten tapaamiensa kissojen kanssa, saaden monia hyviä ystäviä. Kaikki kuitenkin jättivät Dilemman lopulta, vaikkakin hyvissä merkeissä, jatkaakseen omaa elämäänsä. Dilemma jäi jälleen kulkemaan yksin ja saapui lopulta Varjoklaanin tulevalle reviirille, minne jälleen yksinäisyyden myötä alakuloinen kolli asettui hetkeksi asumaan.

 

Muuta

  • Dilemma kuljeskelee mielellään ympäriinsä ja kaipaa itselleen seuralaista matkoilleen.
     
  • Dilemma on saanut lisänimensä The Oncoming Storm, kissoilta joiden uhreja on puolustanut. Nimitys johtaa osin juurensa myös Dilemman lauman kohtalosta kuulleilta kissoilta.
     
  • Dilemma on ketterä kiipeilijä ja nopea juoksija. Kollilla on hyvä tasapaino ja suunnistustaidot. Dilemma tietää myös jonkin verran parantamiseen sopivista yrteistä.

 

Copyright

Butterfly

©2019 Dilemma | Wᴀʀʀɪᴏʀ Cᴀᴛs RPG - suntuubi.com